Otthon / Somogy megye / „Karácsonyi kívánság”
A kép forrása: internet

„Karácsonyi kívánság”

A legtöbb gyermek álma, hogy felnőttként tűzoltó lesz. A somogyi gyerekek álma valóra vált, ha csak egy napra is május 31-én, amikor a megye össze tűzoltólaktanyája tárt kapukkal fogadta őket. Karácsony közeledtével viszont azokra a felnőttekre gondolunk, akiknek gyermekkori álma nem vált valóra.

Gyermeknapon szülők, nagyszülők is elkísérték a tűzoltók iránt rajongó gyerekeket. S számtalan édesapa arca ragyogott fel, amikor magára ölthette a tűzoltók védőruháját, beülhetett a gépjárműfecskendőbe vagy éppen testközelből nézhetett végig egy próbariasztást, ahogy a tűzoltók lecsúsztak a szertárba vezető csövön és másodpercek alatt magukra öltötték beavatkozó ruhájukat, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság karácsonykor egy (18. életévét betöltött) somogyi állampolgár kívánságát teljesíti. A teendő csak annyi, hogy írják meg gyermekkori álmukat, miért szerettek volna tűzoltók lenni, vagy miért becsülik a tűzoltói hivatást, volt e már közös élményük a tűzoltókkal, ami miatt szívesen bújnának a „tűzoltók bőrébe” egy napra.

A legjobb történet írója eltölthet egy “szolgálatot” Somogy megye egyik tűzoltólaktanyájában. Leveleiket – amelyben ne felejtsék el feltüntetni elérhetőségüket – december 16-ig  küldjék el a somogy.szovivo@katved.gov.hu e-mail címre vagy postai úton a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság címére, a 7400 Kaposvár, Somssich P. u. 7. számra! A borítékra írják rá” „Karácsonyi kívánság”!

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: