Otthon / Ország-Világ / NEMZETÜNK BÜSZKESÉGE A MAGYAR MÉZ – EGYRE INKÁBB SZERETJÜK
A kép forrása: internet

NEMZETÜNK BÜSZKESÉGE A MAGYAR MÉZ – EGYRE INKÁBB SZERETJÜK

A korábbi évenkénti fél kilogrammról 70 dekagrammra nőtt az átlagos magyarországi mézfogyasztás – mondta Bognár Lajos országos főállatorvos az M1 aktuális csatornán vasárnap. A méz nemzeti eledel lehet, Magyarország méz szuperhatalom ezért nincs szükségünk a kínai hamismézre.

A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára azt is hangsúlyozta, remélik, hogy ezt a tendenciát a közelmúltban kirobbant mézhamisítási ügy sem veti vissza.

A főállatorvos szerint az eddig tapasztalt mézhamisítási módszerek nem vetnek fel súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot, ugyanakkor komoly minőségi problémák merülhetnek fel elsősorban az unión kívülről behozott méz esetében.Az országos főállatorvos csütörtökön az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) jelzése alapján rendelte el többféle, Kínából importált méz forgalmazásának felfüggesztését, mivel a termékek hozzáadott cukrot tartalmazhatnak.

Bognár Lajos ezért azt tanácsolta a vásárlóknak, hogy

részesítsék előnyben a Magyarországon előállított mézet, amelyeket lehetőség szerint próbáljanak meg közvetlenül a méhészektől, illetve a helyi piacokon beszerezni.

Az országos főállatorvos csütörtökön az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) jelzése alapján rendelte el többféle, Kínából importált méz forgalmazásának felfüggesztését, mivel a termékek hozzáadott cukrot tartalmazhatnak.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: