Otthon / Ország-Világ / BOMBÁT TALÁLTAK PÁRIZSBAN
A kép forrása: internet

BOMBÁT TALÁLTAK PÁRIZSBAN

Robbanóövet találtak a Párizs déli részén fekvő Montrouge elővárosban – közölte a francia rendőrség hétfőn.

A detonátor nélküli robbanó övet egy utcaseprő egy törmelékhalomban, más források szerint egy szemetesben találta – közölték a hatóságok. A rendőrség jelenleg vizsgálja az övet, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy a szerkezetnek köze van-e a 130 ember életét követelő november 13-ai párizsi merényletekhez.

Egy rendőrségi forrás közölte, az öv hasonlít a merényletekben használt robbanószerkezetekhez, a nyomozáshoz közel álló másik forrás pedig elmondta, a hatóságok még nem bizonyosodtak meg arról, hogy robbanószert találtak-e az övön.
Egy másik forrás közölte, a szökésben lévő Salah Abdeslamnak, a hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett elkövetőjének mobiltelefonját a merényletek után Párizs északi részén, majd később a Montrouge melletti Chatillon elővárosban mérték be a hatóságok.
Az öngyilkos merénylők robbanó övet viseltek és hoztak működésbe, amelyek egy TATP nevű robbanószerből, egy elemből és elsütő billentyűből álltak. A biztonsági körökben “Sátán anyjaként” is nevezett TATP alapvető háztartási anyagokból előállítható, ezt használták a 2005. évi londoni merényletekhez, és ezt próbálta felrobbantani 2001 decemberében egy repülőgépen a “Cipőbombás” néven elhíresült Richard Reid is.
A szükséges vegyi anyagok drogériákban beszerezhetők, “egy övnyi” robbanószer 5-10 euró értékű alapanyagokból előállítható.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: