Otthon / Ország-Világ / Oké, oké – de mi is az a Black Friday?

Oké, oké – de mi is az a Black Friday?

Az elmúlt napokban minden reklám és minden hirdetés a mai péntekről szólt. Azaz, Balck Friday-ről (fordításban: Fekete Péntek)

Lényegében a fekete péntek szokása kereskedelmi jellegű, éppen ezért nem meglepő, hogy az Egyesült Államokból érkezett hazánkba. A fekete péntek a hálaadást követő péntek elnevezése az Egyesült Államokban, mely ott a hagyományos karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. A kifejezés 1966-ban keletkezett, 2009-re használata általánossá vált. Mivel a hálaadás az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökére esik, a fekete péntek november 23-29. közé esik.

Hömpölygő tömeg az Egyesült Államokban 2012-ben
Hömpölygő tömeg az Egyesült Államokban 2012-ben

 

 

 

 

kifejezés Philadelphiából ered, és a sűrű forgalomra utal. Újabban a kereskedők és a média inkább arra utal a kifejezéssel, hogy a kereskedők ekkor kezdenek a pirosból (a veszteség színe a könyvelésben) átmenni a feketébe (vagyis nyereséget termelni).

A Népszava szerint– A Fekete Péntek eredetileg a hagyományos boltokat érintette, az Egyesült Államokban ez ma sem változott, nálunk azonban elsősorban a webáruházak veszik ki részüket az akcióból; igaz, idén már több “offline” üzlet is csatlakozott.

Tény,hogy tényleg egyre több áruház, nem csak online, hanem ténylegesen is erre a napra időzíti a nagy akcióit. És , hogy miért is érdemes ilyenkor vásárolni, mert például az úriemberek megszokott karácsonyi ajándékát, a remekbe szabott nyakkendőt is megveheti például 80%-os kedvezménnyel, az általunk találomra kiválasztott- nem reklám céllal emeltük ki- nyakkendoshop.hu oldalon

Képünk pillanatkép az akciós felületről és nem minősül ajánlattételnek, sem reklámnak
Képünk pillanatkép az akciós felületről és nem minősül ajánlattételnek, sem reklámnak

Ha meg akarja nézni a fekete pénteki ajánlatok java részét kattintson bátran IDE

Forrás: Népszava/Wikipédia/Videk.ma

Kép: http://www.blackfridaynews.hu/a-tiz-legjobb-uzlet-a-fekete-penteken-2015-ben-190.html /illetvefoxbusinesses.com

 

 

 

 

 

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: