Otthon / Ország-Világ / GÁZ – KAMUZOTT A FIDESZES REZSIBIZTOS (ALIG 6 EZRET SPÓROL A REZSICSÖKKENTÉSSEL EGY ÁTLAGOS MAGYAR)
Fotó: Bodnár Csaba/Vidék.MA

GÁZ – KAMUZOTT A FIDESZES REZSIBIZTOS (ALIG 6 EZRET SPÓROL A REZSICSÖKKENTÉSSEL EGY ÁTLAGOS MAGYAR)

Rezsicsökkentés ide vagy oda, nem egyszer olvasta (küldött levelek által) szerkesztőségünk is az olvasóink álláspontját a kérdéskörben. Amióta “olcsóbb” lett a rezsi, azóta többet is fogyaszthatnak, és ezáltal magasabb díjtétel kerül kiszámlázásra az igénybe vevőknek. Sőt! Volt olyan olvasónk, aki gázpalackkal és fatüzeléssel fűt, mert havi szinten a 2 gyermekes család számára 20000 forint körüli összeget tud megspórolni szimplán földgázhasználat helyett. Mindeközben a kormány rezsibiztosa (Németh Szilárd) ígéretei sem valósultak meg többnyire.

A 168 óra boncolgatta a témát, mely szerint Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős országgyűlési képviselője azt mondta a rezsicsökkentés első intézkedései után: a díjcsökkentés minden családhoz eljut, minden magyar családnál több pénz marad. Konkrét összeget is mondott: azt állította, a rezsicsökkentés egy átlagos családnak évente mintegy 95-100 ezer forintos megtakarítást eredményez.

Majd folytatták: A KSH legfrissebb jelentése szerint viszont a rezsicsökkentés csak fejenként hatezer forintos megtakarítást hozott tavaly. Vagyis egy átlagos háztartás húszezer forintot spórolt egy év alatt.

A kormánypárt szerint a KSH más statisztikái őket igazolják. Állításuk szerint a családok a rezsicsökkentés politikájának köszönhetően jelentős mértékű megtakarításra tehettek szert, és így adósságaikat tudták törleszteni.

Szeretne olvasni a fidesz (kormányzópárt) további ígéreteiről is? Szeretné tudni mit mondott a kormányszóvivő és mit a rezsibiztos? Kattintson a cikk forrásoldalára, és tájékozódjon az ingyenes vízóra cserékről, illetve csak az első alkalommal ingyenes kéményseprésről is ide kattintva – via 168ora.hu.

Forrás: videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: