Otthon / Barcsi hírek / KÖZTÉRI FOGADÓÓRA ALÁÍRÁS-GYŰJTÉSSEL ÉS MIKULÁSSAL FŰSZEREZVE

KÖZTÉRI FOGADÓÓRA ALÁÍRÁS-GYŰJTÉSSEL ÉS MIKULÁSSAL FŰSZEREZVE

Nagyon sok embernek elege van abból, hogy országgyűlési képviselőt legfeljebb csak a képernyőn, vagy pedig a választások előtt, ajánlásokért kuncsorogva, szépeket ígérgetve lát. Mert akkor bezzeg nem büdös a hétköznapi emberek társasága, mert akkor nem derogál „leereszkedni” közéjük.

Honlapunk üdítő kivételnek tartja, hogy a térség jobbikos országgyűlési képviselője, a korábban tanáremberként dolgozó barcsi Ander Balázs nem követi ezt a példát. 3Köztéri fogadóóráin, mint amilyen például a mai barcsi és nagyatádi standolása volt, bárki odamehetett, és előzetes bejelentkezés nélkül is feltehette a kérdéseit. Követendő gyakorlatnak tartjuk, hogy az állampolgárok ügyei ne akadjanak el a képviselői asszisztenseknél, a képviselők pedig ne bújjanak jól fűtött, kényelmes irodáik fedezékébe a megkeresések elől.

Helló: Nem fázott az egész délelőtti ácsorgásban? Megérte az utcai fogadóóra?

Ander: Semmi gond nem volt. Már általános iskolában megtanultuk a környezet órán, hogy a kontinentális éghajlaton a tél hideget hozhat, ezért két zoknit húztam. És igen, megérte. Rengeteg új impulzus, és sok jó baráttal, régi ismerőssel való találkozás volt a mai nap jutalma.1

Helló: Tudtommal Barcson is csoki mikulásokat osztottak…

Ander: Bocsánat, hogy közbevágok. És Barikád magazint is. Amit nyugodtan tekinthetünk az igazság, a tájékoztatás lángpallosának.

Helló: A Barikád, amit alkalmanként én magam is szívesen lapozgatok, valóban alapkelléke az Önök köztéri standolásainak. Nagyatádon pedig egy „igazi” Mikulás is felbukkant. Nagy volt a sikere?5

Ander: Igen. Látni kellett volna a gyerekeket. A piacról jövet, vagy afelé tartva nagyon sokan megálltak, hogy lefényképezkedjenek vele. Köszönet nagyatádi elnök asszonyunknak, hogy megszervezte ezt a kis meglepetést.

Helló: Meg lennék lepve, ha Ön is télapós dalocskákat énekelt volna…

Ander: Ettől jobbnak láttam megkímélni a nagyérdeműt. Mivel aláírásokat is gyűjtöttünk, inkább a kérdőív tartalmát magyaráztam, valamint a felmerülő kérdésekre válaszoltam.

Helló: Kézenfekvő a kérdés, hogy most éppen milyen ügyben akcióztak.

Ander: A nagyatádi VTV érdeklődésére is elmondtam, hogy négy kérdést tartalmaz az aláírásgyűjtő ívünk. Mi amellett vagyunk, hogy kvóta vagy visszatoloncolás révén bevándorlókat ne telepítsenek Magyarországra.4

Helló: Ezt akarja a Fidesz is elkerülni…

Ander: Csakhogy ők mindent egyéb fontos problémát besöpörnének az Európát valóban alapjaiban fenyegető bevándorlás szőnyege alá. Más problémák is vannak ebben az országban! Az egyik ilyen, nagyon fontos ügy a korrupció. Az országot a balkáni mocsár legaljára húzó, a társadalom eresztékeit szétrohasztó, és lassan mindent átszövő korrupció.

Helló: Ez ellen hogyan küzdenének?

Ander: Egy komplett csomaggal. Aminek első eleme az lenne, hogy eltöröljük a politikusbűnözők számára egérutat jelentő mentelmi jogot. Aztán minden politikust kötelező vagyonosodási vizsgálatnak kell alávetni. Végül pedig dupla büntetési tételek és vagyonelkobzás sújtsa a politikusbűnözőket.

Helló: Meglehetősen drasztikus lépések.

Ander: A mostani következmények nélküli állapotokhoz képest mindenképpen. De ha a kínai gyakorlatot nézzük, ahol nem sokat teketóriáznak egy-egy korrupt gazemberrel, még mindig nem tűnik olyan borzasztónak ez az intézkedéscsomag.2

Helló: Úgy tudom, nem ért véget olyan hamar a nagyatádi programja.

Ander: Nem ám. Sajnos, volt ok arra, hogy ne így legyen. A köztéri fogadóóra után a nagyatádi irodában találkoztam a környékbeli gazdálkodók egy csoportjával.

Helló: Ha hihetünk a kormánynak, nekik aztán nincs okuk a panaszkodásra.

Ander: Ne legyen álnaiv! Nyilván óriási problémák vannak, pontosan ezért kérték a találkozót. A kormányzat ficsúröltönyös, zselézett hajú államtitkárai persze lökik a hazug sódert arról, hogy a kérges tenyerű kisgazdákat juttatják helyzetbe a most zajló állami földárveréseken. De ez szemen szedett hazugság! A kicsiket letiporják a nagyok, pofátlanul átgázolnak rajtuk. És tehetik ezt az egész államhatalom hathatós asszisztálásával. 6Fenyegetőznek, miniszteri szintig nyúló kapcsolati hálójukat felhasználva töretlenül építhetik uradalmaikat a jöttment döbrögik. Cselédet csinálnak a magyar családi gazdálkodókból, Latin-Amerika szétszakított, roncsolt társadalomképét akarják itt is meghonosítani.

Helló: Mit tudnak tenni ez ellen?

Ander: Ha a választók is úgy akarják, akkor ennek a vircsaftnak 2018-ban könyörtelenül véget fogunk vetni. Vége lesz az urambátyám világnak. Minden szabályt be fogunk velük tartatni. Az istenük legyen hozzájuk irgalmas, mert mi nem leszünk azok!

A www.szavazas.jobbik.hu oldalon lehetősége van arra, hogy  aláírja a Jobbik négy kérdésből álló aláíróívét internetes formában. 

7

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiürült a kaposvári kórház beteg gyermekeinek kincsesládája, így segíthetünk megtölteni!

A Nevetnikék Alapítvány régóta jelen van a kaposvári kórház gyermekosztályán, és a kincsesládáikból már rengeteg …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: