Otthon / Manna / HAMIS MÉZES PUSZEDLI – RECEPT A JAVÁBÓL
A kép forrása: Google images

HAMIS MÉZES PUSZEDLI – RECEPT A JAVÁBÓL

Hamis mézes puszedli – recept a javából

hozzávalók / 6 adag

 

A tésztához

2 bögre cukor

2 dl kávé (fekete)

0.5 dl víz

4 ek sertészsír

2 db tojássárgája

2 dl tej

20 g szalalkáli

1 csomag sütőpor

45 dkg finomliszt (függ a nagyságától)

1 kk fahéj

1 kávéskanál szegfűszeg

 

A mázhoz

2 db tojásfehérje

16 ek porcukor

letöltés

Elkészítés

 

1 csésze cukrot megpirítunk, ezután a kávéval felengedjük, majd még öntünk hozzá 1 csésze cukrot és fél dl vizet.

Miután elolvadt a cukor, lehűtjük, és hozzákeverjük a 4 kanál olvasztott zsírt, a tojás sárgáját, az 1 csésze tejben megáztatott szalalkálit, a fűszereket és annyi lisztet, hogy lágyan gyúrható legyen.Egy napig pihentetjük.

Másnap még adunk hozzá 1 sütőport és 1 marék lisztet.

Ezután kisodorjuk kb 1 centiméteres vastagságra, és kiszaggatjuk.

Megsütjük.

A tojás fehérjét a porcukorral gőz fölött felkeverjük. (színezhetjük is ételszínezékkel)

A kihűlt puszedlikat belemártogatjuk, majd hagyjuk megszáradni.

sütési hőfok: 180°C

sütési mód: alul-felül sütés

elkészítettem: 2 alkalommal

Forrás: videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Receptsokk: mert az eper nem (csak) édesség

Balzsamos koktélparadicsom-saláta friss eperrel és pirított dióval? Hát ez meg mi a szösz? Igen, tudom… …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: