Hamis mézes puszedli – recept a javából
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
2 bögre cukor
2 dl kávé (fekete)
0.5 dl víz
4 ek sertészsír
2 db tojássárgája
2 dl tej
20 g szalalkáli
1 csomag sütőpor
45 dkg finomliszt (függ a nagyságától)
1 kk fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
A mázhoz
2 db tojásfehérje
16 ek porcukor
Elkészítés
1 csésze cukrot megpirítunk, ezután a kávéval felengedjük, majd még öntünk hozzá 1 csésze cukrot és fél dl vizet.
Miután elolvadt a cukor, lehűtjük, és hozzákeverjük a 4 kanál olvasztott zsírt, a tojás sárgáját, az 1 csésze tejben megáztatott szalalkálit, a fűszereket és annyi lisztet, hogy lágyan gyúrható legyen.Egy napig pihentetjük.
Másnap még adunk hozzá 1 sütőport és 1 marék lisztet.
Ezután kisodorjuk kb 1 centiméteres vastagságra, és kiszaggatjuk.
Megsütjük.
A tojás fehérjét a porcukorral gőz fölött felkeverjük. (színezhetjük is ételszínezékkel)
A kihűlt puszedlikat belemártogatjuk, majd hagyjuk megszáradni.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
elkészítettem: 2 alkalommal
Forrás: videk.ma