Otthon / Dél-somogyi hírek / Telefonokkal trükközött az internetes csaló – Csokonyavisonta
A kép forrása: stocksnap.io (illusztráció)

Telefonokkal trükközött az internetes csaló – Csokonyavisonta

Egy huszonegy éves fiatalember mobiltelefonokat árult egy internetes oldalon, a vevők azonban hiába utalták a pénzt, nem kapták meg a megvásárolt telefont.

Nyolcrendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a barcsi rendőrség egy csokonyavisontai személy ellen.

A 21 éves férfi még tavaly egy internetes oldalon hirdetett meg különböző mobiltelefonokat. A sértettek a pénzt átutalták a férfi bankszámlájára, a hirdető azonban nem küldte el a készüléket, illetve a pénzt sem adta vissza. Olyan is előfordult, hogy működésképtelen, használhatatlan mobilt küldött a vásárlónak. A csaló férfi több embert is tévedésbe ejtette és tévedésben tartott, kárt okozott nekik.

F.Patrik Gergelyt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás során szabadlábon védekezhetett. A rendőrség befejezte az eljárást és az ügyben keletkezett iratokat – vádemelési javaslattal – megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség Barcsi Kirendeltségének.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy az internetes vásárlásoknál kellő körültekintéssel járjanak el. Lehetőség szerint a vásárolt áru ellenértékét személyesen, átvétel során egyenlítsék ki. Éljenek gyanúval és álljanak el a vásárlási szándékuktól, ha az eladó ragaszkodik a vételár előre történő utalásához – írja a sonline.hu

Forrás: sonline.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: