Otthon / Ország-Világ / Bulvár / KÓSA LAJOS: AZ ELLENZÉK PRIMITÍV KITALÁCIÓJA A GYERMEKSZEGÉNYSÉG
A kép forrása: internet

KÓSA LAJOS: AZ ELLENZÉK PRIMITÍV KITALÁCIÓJA A GYERMEKSZEGÉNYSÉG

Kósa Lajos a mai Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán azt mondta, hogy csak primitív politikai érdekből beszél az ellenzék gyermekszegénységről és gyermekéhezésről, eközben ma rászoruló gyerekeknek gyűjt az ország. Olyan neves sportolók csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint Gyurta Dániel és Polgár Judit. De a Mercedes gyár is adott majdnem 45 milliót erre a célra.

Kósa Lajos szerint

az ellenzék primitív pártpolitikai érdekből beszél gyermekszegénységről és gyermekéhezésről, amely fogalmak nem is értelmezhetők, hiszen egy rendes családban nem éheznek és nem lehetnek szegények kizárólag a gyerekek.

Az ellenzék ezzel a “címkézéssel” nem a gyerekeken akar segíteni – mondta. Hozzátette, a Fidesz a korábbinál többet, öt év alatt 72 milliárd forintot fordított gyermekétkeztetésre, emellett egymillió családot kiszabadított a devizaadósság-csapdából. Megjegyezte továbbá, miközben az ellenzék a szegénység növekedéséről beszél, addig a statisztikák ennek ellenkezőjét mutatják.

A statisztikák mást mutatnak

A Tárki novemberben közzétett felmérése szerint

2014-ben a magyarok 16,6 százaléka, vagyis 1,7 millió ember élt jövedelmi szegénységben, azaz háztartásuk összjövedelme nem haladta meg a 78 ezer forintot.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrég publikált közös tanulmánya szerint

Magyarországon 36–54 ezer gyermek éhezik mindennap, s a kutatók kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez

– utóbbiakat kríziséhezőknek nevezik – írja a hvg.hu.

Eközben rászoruló gyerekeknek gyűjt az ország

Ma egész napos műsorfolyamban mutatja be a közmédia a Jónak lenni jó! című  jótékonysági kampány kedvezményezettjét, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot (NGYSZ) és tevékenységét.

A fő helyszín a stúdió lesz, az előtérben a közmédia ismert és népszerű munkatársai fogadják a hívásokat a beérkező adományokról. Két külső helyszínről – a Fővárosi Nagycirkuszból, valamint a fóti Lovasterápiás és Oktató Központból – lesznek folyamatosan bejelentkezések, emellett Egerbe is kapcsolnak, ahol a vízilabda-válogatott tagjai rászoruló gyerekeknek tartanak rendkívüli edzést. A műsorfolyamban az NGYSZ önkéntes orvosai mesélnek tapasztalataikról, szó esik majd a szervezet ösztöndíj-rendszeréről, a nézők megismerkedhetnek a fővárosi Esze Tamás Gyermekotthon lakóival, valamint családok és gyermekek történeteit láthatják az “embermesékben”.

A stúdióba ismert emberek, sportolók és művészek érkeznek, akik szerettek volna hozzájárulni a kampányhoz és különböző felajánlásokat tettek.

Három tárgyra licitálhatnak az érdeklődők: az Aranycsapat bőr focilabdájára, amelyen Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, Puskás Öcsi és Szepesi György sportkommentátor aláírása szerepel; Lewis Hamilton dedikált overálljára és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott Viktória-mintás serlegvázára, amelyen Kemény Dénes, Polgár Judit és Gyurta Dániel aláírása is olvasható.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: