Otthon / Barcsi hírek / A FIDESZ ÚJABB CSAPÁST MÉR A VIDÉK ÉLETÉRE
Ander Balázs országgyűlési képviselő

A FIDESZ ÚJABB CSAPÁST MÉR A VIDÉK ÉLETÉRE

A Jobbik és a Jobbik Ifjúsági Tagozat vérlázítónak tartja a vasúti közlekedést érintő újabb járatmegszüntetéseket. Ennek a stratégiailag fontos ágazatnak a kínálatcsökkentése és minőségbeli hiányosságai rendkívül sok ember életét nehezítik meg a vidék Magyarországán – áll Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője és Fügedi Richárd, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke által közösen jegyzett sajtóközleményben.

A politikusok szerint a fiatalokat is kiemelten rosszul érinti a döntés, hiszen egzisztenciális bizonytalanságukból fakadóan nagy szükségük van a vasúti közlekedésre mind a munkavállalás, mind a tanulás szempontjából. A tapasztalat azt mutatja, hogy míg a szolgáltatás színvonala csak minimálisan javul, addig a jegyárak folyamatosan drágulnak, a késés megszokottá vált, a járatok pedig egyre ritkábban közlekednek. Ilyen körülmények között nem kell csodálkozni azon sem, hogy egyre kevesebben választják a vasutat.

A Jobbik elítéli a vélt vállalati profit magyar emberek érdekei elé helyezését, ezért elvárják a kormánytól, hogy szakítson a szociálliberális korszak vasútvonal-bezárásainak továbbélő gyakorlatával. Ellenzékben még a Fidesz is azt hangoztatta, hogy a vonalbezárások, járatmegszüntetések kapcsán megtakarítható összeg elenyésző. Nem úgy az a vidékromboló hatás, amelyet a mostani alattomos fideszes járatritkítás jelent a lakosság számára. A megoldás egyszerű lenne, ugyanis a haveroknak előre lezsírozott, túlárazott projekt költségeinek lefaragásából lenne annyi pluszforrás, hogy ne kelljen a járatritkítás vasútgyilkos módszeréhez nyúlni.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: