Otthon / Ország-Világ / Bulvár / A migránsoknak nem jön be Finnország – visszavonatják a menedékkérelmüket
A kép forrása: internet

A migránsoknak nem jön be Finnország – visszavonatják a menedékkérelmüket

A 888.hu írja a cikkében, hogy nem szeretik Finnországot a migránsok: nem találták meg a számításaikat, ezért elmennek az országból.

Ezidáig 2700 menekült vonta vissza a menedékkérelmét Finnországban. A finnek tájékoztatása szerint az év végére ez a szám elérheti akár a 3000-et is. A menedékkérelmüket visszavonó migránsok nagyobb része szeptemberben és októberben érkezett Finnországba.

Különböző sajtóorgánumok mellett,   a finn belügyminisztérium is megkérdezte a migránsokat a visszavonulásukkal kapcsolatban, annak okairól. Sajnos a kérdésekre eltérő válaszokat adtak, sokan közölük vissza akarnak térni a hazájukba.

Számos menekült azzal indokolta döntését, hogy a finn szociális ellátás mértéke és az életkörülmények is eltérnek attól, amit mondtak nekik érkezésük előtt”

– nyilatkozta a finn belügyminisztérium illetékese.

Az év végéig mintegy 35 ezer migránsra számítanak a finn hatóságok. Korábban ennél többel számoltak, körülbelül 50 ezer menekült érkezésére készültek, de ennyien még sem érkeztek meg Finnországba. Tavaly a bevándorlók száma csupán 4 ezret tett ki, idén év eleje óta azonban már több mint 30 ezer migráns érkezett, főként Irakból. Többségük Svédországon keresztül, az északi határon lépett be Finnországba, de az is előfordult, hogy 300-an a finn-orosz határon át léptek be az országba.

 

Forrás: 888.hu nyomán

Fotó: AFP

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: