Otthon / Ország-Világ / FÖLDÁRVERÉSEK – EGY FELCSÚTI CSALÁD ÉS MINISZTERELNÖKSÉGI ROKON IS AZ EDDIGI LEGNAGYOBB NYERTESEK KÖZÖTT
A kép forrása: videk.ma

FÖLDÁRVERÉSEK – EGY FELCSÚTI CSALÁD ÉS MINISZTERELNÖKSÉGI ROKON IS AZ EDDIGI LEGNAGYOBB NYERTESEK KÖZÖTT

Sok nagybirtokos született az elmúlt hetekben az állami földárverések eddigi adatai szerint – írja beszámolójában az agrotrend.hu.

Furcsa egybeesésként Fazekas Sándor miniszter a “Földet a gazdáknak!” mosolygós fényképpel köszön az NFA honlapján, miközben az alábbiakat írták a fénykép mellé (részlet):  Magyarország Kormánya folytatja a magyar gazdák érdekeiért vívott küzdelmet. A nemzeti ügyek kormánya gátat szab a külföldiek terjeszkedésének: a földeladással a magyar gazdák gyarapodásához kíván hozzájárulni.

Többekben felvetődhet a kérdés: Mi a helyzet azzal a ténnyel, mely szerint L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár fitneszedzőként dolgozó felesége is 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el egy árverésen, amelyre a Blikk hívta fel a figyelmet?

Ezen az eseten kívül természetesen felbukkant még az is, mely szerint a felcsúti Mészáros családnak olyan területeket is sikerült több százmillió forintért megvásárolnia, amely nem csak általuk bérelt területeket érintette.

Külföldiek is vásároltak állami földeket

Az agrotrend.hu oldal szerint 2015. december 14-ei adatok szerint mindösszesen alig egy tucatnyi külföldi jutott magyar földhöz.

Szereti a kihívásokat? Talán még ismerős nevekre is bukkan. Böngésszen Ön is a pályázatok között.

Ha szeretnének tovább informálódni a pályázatok között, azt megtehetik megyei bontásban itt, illetve a nyertes pályázatok között itt.

Hatalmas pofon a kormánynak?

Az előbbieken kívül viszont az is kiderült, hogy az Alkotmánybíróság döntése értelmében az állami földek privatizációjából befolyt összeget csak földvásárlásra lehet fordítani, így értelmetlen bohóckodássá vált a termőterületek eladása – mondta Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Ahogy arról Jurenkó Ferenc is írt: Tökön rúgta az AB a kormányt: csak földvásárlásra fordítható az állami földek eladásból befolyt pénz

 

Forrás: NFA/agrotrend.hu/Blikk/alfahir.hu/videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: