Otthon / Ország-Világ / JOGOSÍTVÁNY – KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG: MOZGÓKÉPES KÉRDÉSEKKEL BŐVÜL JÖVŐRE A KRESZ-VIZSGA
A kép forrása: internet

JOGOSÍTVÁNY – KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG: MOZGÓKÉPES KÉRDÉSEKKEL BŐVÜL JÖVŐRE A KRESZ-VIZSGA

A közlekedési szituációk élethűbb megjelenítése érdekében mozgóképes kérdésekkel bővül 2016 januárjától minden kategóriában a KRESZ-vizsga – tájékoztatta a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint az eddig alkalmazott korszerű ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt és nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak majd.

Az NKH azt írta, a fejlesztés nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vizsgázók élethűbb megjelenítésben értelmezhessék – ezáltal jobban megértsék – az adott közlekedési helyzetet, így jóval felkészültebben kerülnek ki a forgalomba, ennek következményeként pedig jelentős mértékben javulhat a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra.

Hozzátették, a filmbejátszások legfeljebb tíz másodpercesek és a kérdés megválaszolására adott egy percen belül akár többször is lejátszhatóak, de a válaszadásra összesen ezeknél a kérdéseknél is csak egy perc áll rendelkezésre.

Nem változik a vizsgán feltett összes kérdés száma, összes pontértéke és a megfelelés ponthatára sem – közölte a hatóság.

A szervezet emlékeztetett arra, hogy idén januárban a számítógépes elméleti vizsga “kérdésbankja” teljesen megújult. Ez egyrészről a korszerűtlen, elavult ábrázolások, technikai megoldásokkal kapcsolatos kérdések modernizálásából állt annak érdekében, hogy a járművezető-jelöltek a gyakorlatban alkalmazható tudást szerezhessenek. Másrészről a kérdések száma jelentősen nőtt, így elkerülhetővé vált az a helytelen tanulási módszer, amikor a vizsgázó csak memorizálja az adott kérdéshez tartozó helyes választ – írták. (MTI)

Forrás: videk.ma

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: