Otthon / Barcsi hírek / Elnézést kért a vízszolgáltató és 475 forintos engedményt adott vízdíjból
Kép forrása: www.life.hu
Kép forrása: www.life.hu

Elnézést kért a vízszolgáltató és 475 forintos engedményt adott vízdíjból

A DRV Zrt. jóváírta a decemberi számlán az az egy köbméteres ivóvíz engedményt, amelyet a nyári, majdnem egy hónapig tartó helyzet miatt ígért a barcsi lakosoknak. A 475 forintos szolgáltatási díj kedvezmény mellett levelében a DRV Zrt. elnézést is kért a kialakult helyzet okozta kellemetlenségekért, illetve megköszönte a felhasználók együttműködését – írja a sonline.hu.

Egy jóváíró számla tartalmazza a szolgáltató által adott kedvezményt, amely a 60 napot meghaladó fizetési késedelemben lévő felhasználókra nem vonatkozik. A DRV. Zrt. felhívta arra is a figyelmet, hogy a hatályos jogszabály megtiltja az ivóvíz közműhálózatba bekapcsolt házi ivóvíz és saját célú vízkiviteli mű fizikai összekötését.

Ha az ivóvízhálózat szennyezett, nagyon komoly következményekkel járhat, amely akármég egészségkárosodást is okozhat, illetve hatósági eljárásokat vonhat maga után.

Barcson, Drávaszentesen és Somogytarnócán július 29-én bakteriális fertőzöttség miatt vízkorlátozást rendelt el a közegészségügyi hatóság, amit augusztus 27-ig tartottak fenn.

Forrás: sonline.hu nyomán

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: