Otthon / Ország-Világ / 64 orvosnál betelt a pohár
A kép forrása: videk.ma

64 orvosnál betelt a pohár

64 orvosnál betelt a pohár, nevüket is adták az akcióhoz

A mai reggel újabb esemény borzolta az egészségügy egyébként sem nyugodt “hangulatát”

Az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport nyílt levelet intézett az egészségügyért felelős államtitkárhoz és a nyilvánossághoz.

Ahogyan az Index.hu-hoz eljuttatott levelükben szerepel “Nem akarnak politizálni, nem is hivatalos érdekképviseleti szervként működnek, a csoport csupán „egy fórum, ami a mostani helyzetben meg akar szólalni”

A levelet aláíró orvosok az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű Facebook-csoportban szerveződnek, jelenleg 180 tagjuk van az ország minden részéről, a rezidenstől az osztályvezető docensing.

A csoport olyan témákat is felhoz, mint a hálapénz, a rossz állapotban lévő intézmények, a kritikán aluli bérezés.

Jobbik: Nincs idő késlekedésre! Az összes egészségügyi szereplő részévtelével egy Nemzeti Egészségügyi Minimumot kell kialakítani.

2015 végére az egészségügyet súlyos válságjelenségek jellemzik, dolgozói és intézményi krízisek sokkolják a közvéleményt és az ellátórendszert. A mai napon, az Index.hu-n megjelent, több mint félszáz orvos által aláírt és a nyilvánossághoz, valamint az egészségügyért felelős államtitkához címzett nyílt levél mutatja, hogy nincs idő további késlekedésre. A Jobbik szerint is elég volt az egészségügyben a tűzoltás jellegű kormányzati intézkedésekből és a problémák bagatellizálásából, szőnyeg alá sepréséből, azonnali és széleskörű egyetértésen alapuló beavatkozás szükséges. Éppen ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy a pártokat is magába foglaló, de azokon túlmutató egészségügyi kerekasztal összehívását kezdeményezi. -tudatta az MTI-vel Dr. Lukács László György a párt frakcióvezető-helyettese, a Jobbik Egészségügyi Kabinetjének elnöke

Majd így folytatta közleményét: Nyíltan és őszintén, a megállapodás szándékával asztalhoz kell ülniük a politikai döntéshozóknak, a pártoknak, a dolgozói- és intézményi képviseleti szervezeteknek, hogy egy, nemzeti minimumot képező új gyógyítási, illetve finanszírozási modellt alakítsanak ki közösen.

Ezen nemzeti egészségügyi minimum létrehozása érdekében a kerekasztal haladéktalan összehívását kezdeményezzük a politika, a tudomány, a gazdaság, a társadalom képviselőinek megegyezési kényszerével, hogy az egészségügy végső összeomlását megakadályozzuk és olyan stabil alapokra helyezzük, amely politikai érdekektől mentes, stabil és hosszútávú működési alapvetéseket tartalmaz.

Forrás: Index.hu/ MTI/ videk.ma

Képünkön a debreceni Kenézy Kórház egy kórterme

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: