Otthon / Ország-Világ / SZÉTVERTEK EGY MUSZLIM IMATERMET KORZIKÁN
A kép forrása internet ( illusztráció )

SZÉTVERTEK EGY MUSZLIM IMATERMET KORZIKÁN

Tüntetők szétvertek egy muszlim imatermet, és megpróbálták a Korán több példányát tűzre vetni a Franciaországhoz tartozó Korzikán – közölte a helyi rendőrség pénteken.

A helyi hatóságok és sajtóforrások közlése szerint az Ajaccio városi incidens azért történt, mert mintegy 600 ember összegyűlt azért, hogy kifejezzék támogatásukat az előző este szolgálat közben megsebesült két tűzoltó és egy rendőrtiszt iránt.

Csütörtök este ugyanis a két tűzoltó súlyos, a rendőrtiszt pedig enyhébb sebesüléseket szenvedett egy ismeretlenek általi támadásban. A sajtóbeszámolók szerint a tűzoltókat tőrbe csalták azzal, hogy szándékosan tüzet gyújtottak az említett imahely közelében, majd amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek, rajtuk ütöttek. A rendőrtiszt akkor sérült meg, amikor kollégáival a helyszínre sietett rendet teremteni. Egyelőre keresik a hatósági személyek ellen elkövetett támadások elkövetőit.

A pénteki szimpátia tüntetés azután fajult el, hogy a 600 fős tömegből kivált egy közel 300 embert számláló csoport, és átvonult a csütörtök esti támadás helyszínére. A tömegben többen arab és muszlim-ellenes szlogeneket skandáltak. Az imahelyre ezután törtek be, a hatóságok szerint a Korán néhány példányát sikerült elégetni.

Manuel Valls francia miniszterelnök a Twitter közösségi oldalon közzétett bejegyzésében elítélte a tűzoltók elleni erőszakot és az imahely meggyalázását, és felszólította a korzikaiakat a köztársaság törvényeinek tiszteletben tartására

forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: