Otthon / Barcsi hírek / Forralt boros utcafórummal búcsúztatta az óévet a Jobbik Barcson
Fotó: Ipolyi Zoltán

Forralt boros utcafórummal búcsúztatta az óévet a Jobbik Barcson

Fotó: Ipolyi Zoltán
Fotó: Ipolyi Zoltán

 A barcsi jobbikosok és a térség országgyűlési képviselője, Ander Balázs, az év utolsó napján sem csak a lazulásra gondoltak. A város legforgalmasabb pontján állították fel a már jól ismert standjukat, hogy a délelőtti csúcsidőben találkozhassanak a helybéliekkel. Az igazán téliesre forduló mínuszokban valóban jól jött a jó szívvel osztott forralt bor és forró tea, amit a Barikád című radikálisan szókimondó hetilap mellé adtak. Ha pedig még valaki nem írta volna alá a bevándorlással és a politikusbűnözéssel kapcsolatos aláírásgyűjtő ívüket, akkor még azt is megtehette.

Telefonon értük utol az aktivistákkal standoló országgyűlési képviselőt.

1
Fotó: Ipolyi Zoltán

Helló: Üdvözlöm képviselő úr! Csak néhány gyors kérdéssel zavarnánk. Mi volt az Ön számára a most búcsúzó óév legfontosabb momentuma?

Ander: Ki kell, hogy lépjek képviselői mivoltomból, hiszen számomra az év legfontosabb történése egy magánéleti esemény volt. Májusban megszületett harmadik kisfiúnk, Koppány. Számomra ez volt az év csúcspontja.

Helló: Apás szülés volt?

Ander: Igen. És hála Istennek, minden rendben zajlott.

Helló: És ha a politikát nézzük? Akkor mit tekint a 2015-ös esztendő legmeghatározóbb dolgának?

Fotó: Ipolyi Zoltán
Fotó: Ipolyi Zoltán

Ander: Egyértelműen a migránsválságot tekintem a magunk mögött hagyott év legmeghatározóbb eseményének. Fukuyama jóslatával ellentétben a történelem nem ért véget. Az európai civilizáció olyan kataklizma előtt áll, mint az 5-ik századi hanyatló Róma. Az a fenyegető áradat, ami ott dörömböl a kontinens kapuin, lerombolással fenyegeti azt a világot, amit ismerünk. Azonban nem tartom fátumszerűnek a pusztulást, Európa szociokulturális szövetrendszerének idegen, hódító barbárok általi szétszaggatását. Kellő elszántsággal, saját értékrendszerünk megőrzésével, a társadalmat belső féregként rágó, szélsőliberális eszmeiség kártékonyságának leleplezésével elkerülhető a Nyugat, és benne hazánk bukása.

Helló: Az Ön pártjának, a Jobbiknak a szempontjából mi volt 2015 legnagyobb hatású eseménye?

Fotó: Ipolyi Zoltán
Fotó: Ipolyi Zoltán

Ander: A tapolcai időközi választás sikere bebizonyította, hogy egyéni választókerületet is meg tudunk nyerni. Igenis van lehetőség az „üvegplafon” áttörésére!

Helló: Mi az, ami viszont kiábrándította?

Ander: A társadalom médiavezéreltsége mindig elszomorítja az embert. Noha a migránsügy igen fontos dolog, de a kormánypártok óriási ügyességgel, ördögi, habonyi praktikákkal tudnak ennek szőnyege alá besöpörni egy csomó másik roppant lényeges ügyet. Ezekről igen fondorlatos manőverekkel terelik el a választók figyelmét. Így aztán tovább folyhat az egészségügy kálváriája vagy tovább folyhat a korrupció, hogy mást most ne is említsek.

Helló: Mire számít 2016 vonatkozásában?

Fotó: Ipolyi Zoltán
Fotó: Ipolyi Zoltán

Ander: A külpolitika – lévén egy soktényezős, sokismeretlenes egyenlet – mindig tartogathat meglepetéseket. Belpolitikában a Jobbik erősödését várom, a néppárti politika gyümölcseinek beérésének kezdetét.

Fotó: Ipolyi Zoltán
Fotó: Ipolyi Zoltán

Helló: És mit üzen a portálunkra látogatóknak?

Ander: A hellodelsomogy.hu minden kedves olvasójának is jó egészséget, nagyon sok boldogságot, szerető családot, anyagi biztonságot kívánok a következő esztendőre.

Helló: Köszönjük az interjút! Visszaadjuk az utca emberének. További jó standolást!

561430_474777102728166_1786702084820786936_n

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: