Otthon / Csurgói hírek / Egy milliárd forintból épül új uszoda Csurgón
A kép forrása: csurgo.hu

Egy milliárd forintból épül új uszoda Csurgón

A legnagyobb fejlesztések zajlanak Csurgó történetében, amely során az egész város látképe átrendeződik – mutatott rá a korszerűsítés jelentőségére Füstös János polgármester.

Már folyamatban van a település óvárosának rekonstrukciója, amely egy vallási turisztikai projektnek köszönhetően valósul meg. A Csurgói Sótonyi László Sport és Szabadidőcentrum felújítása és bővítése is jelentős mértékben halad, melynek keretein belül egymilliárd forintból épülhet meg a sportcsarnok mögötti területen Csurgó új uszodája. A település polgármestere egy a fejlesztést érintő lakossági fórumon számolt be mindezekről a csurgóiaknak.

A Városi Uszoda hat sávos, huszonöt méteres versenymedencéje mellett, tanmedencével is rendelkezni fog. A továbbiakban kialakításra kerül a wellness rész első üteme, ami tartalmazni fog majd szaunát, egy jakuzzit, két kültéri meleg vizes medencét, valamint azokat a logisztikai szolgáltatásokat, amelyek majd a wellness további részéhez fognak kapcsolódni. Amint az időjárás engedi, a munkálatok rövidesen elkezdődhetnek.

Természetesen a komplexum vízellátásra is gondoltak, melynek az érdekében két új kút – hideg és meleg vizes fúrása is megtörtént. Az 1270 méter mélységű meleg vizes kút folyamatos vízhozama 1200 liter percenként, amely 67 Celsius fokos vizet biztosít a felszínen. A későbbiekben gyógyászati és működtetési szempontból is fontos szerepet tölt majd be.

A Városi Uszoda előreláthatóan 2016. októberében fog elkészülni.

Forrás: csurgo.hu nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: