Otthon / Dél-somogyi hírek / Műszaki mentések Somogyban
A kép forrása: http://somogy.katasztrofavedelem.hu/

Műszaki mentések Somogyban

Négy segélyhívás érkezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító központjába a szerdára virradó éjszaka. Három műszaki mentéshez vonultak a somogyi tűzoltók, egy alkalommal pedig tévesen riasztották őket.

A járdára és egy ház falának dőlt egy körülbelül 30 centiméter átmérőjű fa Barcson a Széchenyi utcában, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat. A fát a barcsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel ledarabolták és eltávolították a járdáról.

Sínekre dőlt fák miatt kisiklott egy személyvonat mozdonya szerda hajnalban, a Barcs és Darány közötti vasútvonalon. A baleset idején a vonaton csak a mozdonyvezető és a kalauz tartózkodott, a baleset során egyikük sem sérült meg. A műszaki mentéshez a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik láncfűrésszel feldarabolták és eltávolították a vonatra és a sínekre dőlt fákat. A kisiklott mozdonyt a MÁV szakemberei visszahelyezték a vágányra, a közlekedés reggel hét órára helyreállt az érintett pályaszakaszon.

Szerda reggel az utak burkolata nagyrészt sónedves, a közútkezelő tájékoztatása szerint összesen huszonhat gépjárművel tisztították, jégmentesítették az utakat Somogyban az éjszaka.

Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak, és óvatosan közlekedjenek. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Fotók: Barcsi HTP

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: