Otthon / Ország-Világ / KDNP IKSZ vita – itt a szingliadó?
A kép forrása: Videk.Ma

KDNP IKSZ vita – itt a szingliadó?

Van egy olyan érzésünk, hogy a vasárnapi boltzárból adódó zenés videó mellé lesz egy újabb, a KDNP ifjúsági tagozatának címezve, akik újabb sarcot, újabb adót vezetnének be a lakosságra. Igen, a 21. században a szingliadó ötlete is felmerült egy vitaest során.

Amint arról a hvg is beszámolt: A KDNP ifjúsági tagozata egy vitaest keretében tárgyalná a 30 év felettiek körében bevezethető szingliadót, valamint azt, hogy az állami szférában vezető pozíció betöltéséhez kötelezővé tegyék-e a nők számára a 3 gyermek vállalását, de felmerültek további ötletek is az ifjú kereszténydemokraták körében a népességfogyás megállítására.

Természetesen az ötlettel kapcsolatban már csekk is született a mémekkel tarkított világban.

A napvilágra került, tényfeltáró hvg cikkének megjelenését követően pedig úgy hátrált a párt IT-je, hogy szinte már tagad és eltűntet. (Vagy ahogy írták: Nem sokkal a cikk megjelenése után az IKSZ országos elnöksége jelezte, hogy a szingliadó ötlete nem kötődik hozzájuk – ők inkább az adócsökkentést támogatnák -, a vitaest témáit mindössze a fővárosi I. kerületi tagozatuk állította össze. További frissítés, hogy törölték a vitaest Facebook eseményének oldalát.)

A fejleményekről itt informálódhat.

 

 

Frissítés az MTI közleménye által:

Cáfolta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, hogy az általa vezetett szervezet támogatná az úgynevezett szingliadó bevezetését.

Forrás: Videk.Ma

 

 

A Nacsa Lőrinc által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az IKSZ semmiféle ilyet nem tervez, nem tárgyal és a nem is támogat.
Az IKSZ a kormány adócsökkentési politikáját támogatja, amely a fiatalokat és a családokat segíti – tette hozzá az elnök, azzal együtt, hogy az ezzel ellentétes tartalmat közlő sajtóorgánumokkal szemben jogi úton fognak fellépni.
Több internetes oldalon is az volt olvasható, hogy a KDNP ifjúsági tagozata egy vitaest keretében tárgyalná a 30 év felettiek körében bevezethető szingliadót.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: