Otthon / Ország-Világ / Mészáros Lőrinc és családja bevásárolt: 1391 hektárt vettek
A kép forrása: internet

Mészáros Lőrinc és családja bevásárolt: 1391 hektárt vettek

Az RTL híradója szerint Orbán Viktor kedvenc polgármestere, a gázszerelőből oligarchává hizlalt Mészáros Lőrinc a megengedettnél csaknem 100 hektárral több földet nyert a mostani földárveréseken.

A jegyzőkönyvek szerint Felcsút üstököse nagyjából 400 hektár földet vásárolhat, a törvény szerint azonban magánszemélynek legfeljebb 300 hektárja lehet. Mészáros persze nem nyilatkozott az RTL-nek, a kormány azt válaszolta a kérdésükre, hogy a 300 hektáros korlát felett nem jegyzik be senki tulajdonjogát sem.

Mészáros Lőrinc összesen 506 millió forintot költött a 400 hektár földre. De bevásárolt az egész család: a testvére, Mészáros János „csak” 207 hektárt vett, felesége, Beatrix 296 hektárt, Ágnes lánya 209 hektárt, Beatrix lánya pedig 276 hektárt. Tehát összesen 1391 hektárnyi földet szerzett 1941 millió forintért a Mészáros család.

A jobbikos Magyar Zoltán szerint „korrupciógyanús” Mészáros Lőrinc meggazdagodása. Szombati közleményében az országgyűlési képviselő azt írta, Orbán Viktor újabb hazugsága dőlt meg.

“Korábban Orbán Viktor azt ígérte, bármit is mondjanak Brüsszelben, külföldiek termőföldet nem fognak szerezni Magyarországon, ez a hazugság már megdőlt. Azt is ígérte a Fidesz-kormány feje, hogy 300 hektárnál nagyobb földet senki sem vásárolhat. Most ez utóbbi hazugság dőlt meg, Orbán Viktor szülőfalujának polgármesterére, Mészáros Lőrinc kérges tenyerű gázszerelőre ez a birtokkorlát nem vonatkozik, ő ugyanis csaknem 400 hektárra teheti rá a kezét. Az új oligarcha családja is jól járt, a Mészáros család csaknem 1400 hektárnyi termőföld birtokosa lett mindösszesen csaknem 2 milliárd forintért.

A Fidesz által naponta hangoztatott, de konkrétumok nélküli kovácsbélázások megválaszolására a Jobbik vizsgálóbizottságot szeretett volna felállítani, hogy ezzel párhuzamosan egy másik, hasonló hatáskörű plénum vizsgálja meg Orbán Viktor környezetének, köztük Mészáros Lőrincnek korrupciógyanús meggazdagodását. Most már a közvélemény számára is egyértelmű, hogy a Fidesz miért futamodott meg a vizsgálóbizottságok kérdése elől: retteg attól, hogy a miniszterelnök környezetének vizsgálata során Mészáros, Vajna, Garancsi és a többi fideszes oligarcha korrupciógyanús ügyletei is bekerülhetnek a hírekbe!”

alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: