Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Az orvos bravúros leleményessége mentette meg a csecsemő életét
Fotó: Youtube

Az orvos bravúros leleményessége mentette meg a csecsemő életét

Az egyetlen tüdővel és fél szívvel született Teegna Lexcen műtét nélkül nem élte volna meg a karácsonyt. Orvosai nem adtak neki túl sok esélyt, ezért szülei elhatározták: olyan orvost keresnek, aki a legújabb technológiákat használja a sebészeti beavatkozásoknál.

A négy hónapos gyermek kora miatt kockázatos lett volna bármilyen műtét, így a Nicklaus Gyermekkórház orvoscsoport úgy döntött, először vizualizálják a beavatkozást, és csak akkor kezdenek hozzá a műtéthez, amikor megtalálták a legjobb megoldást. A kórház 3D-s nyomtatója nem működött, így egy bravúros alternatíva mellett döntöttek a specialisták. A baba leleteit egy applikációval alakították át kétdimenziósból háromdimenziós képekké, majd egy Cardboardba (3D-s szemüveg) bújtatott iPhone-nal tanulmányozták a virtuális valóságban.

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube

A 3D-s vizsgálatot irányító orvos, dr. Redmond Burke szerint pont olyan volt a felkészülés, mintha egy műtőben lettek volna. Tetszés szerint meg tudta forgatni a gyermek szívét, így minden oldalról alaposan megvizsgálhatta. Ez drasztikusan lecsökkentette az operáció idejét, kevesebb traumát okozott a picinek.

A szívsebész korunk 20 leginnovatívabb orvosai közé tartozik, aki sikeresen alkalmazza a bevált orvosi beavatkozások és az forradalmi újítások közti egyensúlyt. A hétórás műtét sikeres volt, de ha nem spóroltak volna meg annyi időt a vizuális gyakorlással, a kisbaba veséi minden bizonnyal leálltak volna műtét közben.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Várkonyi Andrea: Amikor megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált

„Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: