Otthon / Ország-Világ / Órák múlva itt a hó és az ónos eső
A kép forrása: internet

Órák múlva itt a hó és az ónos eső

Hajnalig inkább a Dunakanyar és környékén lévő hegyekben, valamint az Északi-középhegység nyugati felében eshet, de péntek estig az Északi-középhegység vidékén már 5-15, az Észak-Alföldön 3-8 centi is lehet a friss hó mennyisége.

Csütörtök késő estétől délnyugat felől csapadék kezdődik, amelyből az északnyugati megyék valószínűleg nagyrészt kimaradnak. Péntek hajnalig havazás inkább csak a Dunakanyar és környékén lévő hegyekben, valamint az Északi-középhegység nyugati felében valószínű. Másutt eső és havas eső hullhat, a Gödöllői-dombság térségében és az Alföld északi peremén ónos eső sem kizárt. Péntek napközben a csapadék előbb a Dunától keletre eső tájakra, majd délután már a Tiszántúlra szorul vissza, és egyre inkább hó formájában hull majd. Számottevő megmaradó hóréteg kialakulása péntek estig azonban inkább csak a hegyvidékek térségében (kb. 5-15 cm) és az Alföld északkeleti részén (kb. 3-8 cm) valószínű. Péntek este az ország északnyugati csücskében egy-egy intenzívebb hózápor kialakulhat.

A kép forrása: hirado.hu
A kép forrása: hirado.hu

 

Péntek napközben a csapadék előbb a Dunától keletre eső tájakra, majd délután már a Tiszántúlra szorul vissza, és egyre inkább hó formájában hull majd. Számottevő megmaradó hóréteg kialakulása péntek estig azonban inkább csak a hegyvidékek térségében (kb. 5-15 cm) és az Alföld északkeleti részén (kb. 3-8 cm) valószínű.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: