Otthon / Ország-Világ / Rémisztő statisztika: Háromból kettő fiatal elhagyná Magyarországot
A kép forrása: einternet

Rémisztő statisztika: Háromból kettő fiatal elhagyná Magyarországot

A Tárki nyilvánosságra hozott jelentése szerint a magyar lakosság migrációs potenciálja 2012-ig folyamatosan nőtt, azóta kis ingadozással 10–14%-os szinten maradt. A bármilyen típusú (azaz rövid távú vagy hosszú távú munkavállalás, illetve kivándorlás) migrációt tervezők aránya a teljes lakosság körében mérthez képest magasabb: a tanulók (67%) és a munkanélküliek (27%) körében.

A Jobbik közleménye ezt úgy foglalta össze, hogy:

Háromból két magyar fiatal menekülne a Fidesz elől külföldre.

Farkas Gergely a párt frakcióvezető-helyettese, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke ezért felszólítja a kormányt, hogy a Tárki által a minap publikált, riasztó elvándorlási adatainak fényében végre tegye meg a szükséges lépéseket a fiatalok itthon tartása érdekében. A politikus szerint:

“Rémisztő belegondolni, hogy mi lesz, ha tényleg elhagyja hazánkat a magyar fiatalok kétharmada.” 

Emlékeztett arra is, hogy a Jobbik régóta kongatja a vészharangot, hogy amennyiben nem sikerül drasztikusan csökkenteni a külföldre vágyók arányát, akkor az demográfiai katasztrófán keresztül megroppantja a nyugdíjrendszerünk fenntarthatóságát és a magyar értelmiség elveszítését is jelenti.

“Az Orbán-kormány ötéves tevékenysége alatt a határozott és lényegi lépések megtétele helyett mindig a probléma tagadásának útját választotta és így nem csoda, hogy a szükséges lépések sem születtek meg.”

– hangsúlyozta a Jobbik, amely meglátása szerint számos javaslattal állt már elő, amelyek összességében érdemi javulást hoznának a ma még itthon lévőknek és a kivándoroltak hazacsábítására is alkalmasak:

A közmunka helyetti valódi munkahelyteremtésre, az oktatásból való költségkivonás helyett a szektor egészének kiemelt támogatására, a családi otthonteremtési kedvezmény mellett a szerényebb anyagi helyzetűek érdekében a szociális bérlakásépítés beindítására van szükség.

A párt nem feledkezett meg a közhangulatot alapvetően mérgező fideszkorrupció visszaszorításáról sem. A legnagyobb ellenzéki párt szerint ezek az intézkedések szükségesek ahhoz, hogy az elvándorlási hullám megforduljon.

“Most még lehetőség van arra, hogy hazahívjuk a nyugatra menekülőket és Magyarországon egyesítsük a kettészakadt családokat. Ha továbbra is tétlen marad a kormány, akkor viszont egy nemzedéknyi, kizárólag a II. világháborús veszteségekhez mérhető számú magyarról mond le a Fidesz, és ezt senki sem akarhatja, hogy így legyen.”

– tette hozzá Farkas Gergely. Orbán Viktor korábban úgy nyilatkozott, hogy a fiatalok kalandvágyból indulnak neki:

„Miért kell azokat a fiatalokat, akik vállalják, egyébként az életkoruknak megfelelő, nagyon komoly kalandot, hogy elmennek dolgozni, és idegenben próbálnak helytállni, miért kell őket állandóan megbélyegezni azzal, hogy menekültnek nyilvánítják őket? Önök igazságtalanok, tisztelt hölgyeim és uraim; azt kell mondanom, hogy úgy tűnik, a modern idők szavát sem értik!”

– tette fel a kérdést  a miniszterelnök úr.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: