Otthon / Manna / Kanász pecsenye – recept a javából
Kép forrás: google images

Kanász pecsenye – recept a javából

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 0,5 kg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors
  • 2 db sárga paprika
  • 2 db paradicsom
  • majoránna
  • bazsalikom
  • pirospaprika

 

Elkészítése

A májat vékony csíkokra szeleteljük. A combot felszeljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és mind két oldalát átsütjük, majd félre tesszük.

A vöröshagymát apróra vágjuk. A hús sütéséből maradt olajból elveszünk 2 evőkanálnyit és a hagymát megdinszteljük, rátesszük a májat, 1,5 dl forró vizet öntünk rá, borsozzuk és majoránnával meghintjük. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát, fokhagymát nyomunk rá és fedő alatt majdnem készre főzzük. Az elpárolgott levelet vízzel pótoljuk.

Hozzáadjuk a félre tett hússzeleteket és készre főzzük. Meghintjük pirospaprikával és egy kevés vízzel pótoljuk a levét.

Kanász pecsenye recepthez fűződő jótanács: Tarhonyával tálalom, de nagyon illik hozzá a burgonya, rizs és a dödölle is. Házi almapaprika savanyúsággal tálaltam.

Forrás: Videk.Ma

About hellodelsomogy

Check Also

Receptsokk: mert az eper nem (csak) édesség

Balzsamos koktélparadicsom-saláta friss eperrel és pirított dióval? Hát ez meg mi a szösz? Igen, tudom… …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: