Otthon / Ország-Világ / Orbán: nem lesz kötelező sorkatonaság Magyarországon
A kép forrása: internet

Orbán: nem lesz kötelező sorkatonaság Magyarországon

Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésére válaszolva.

A kormányfőt arról is kérdezte az M1, hogy van-e vita a kormány és Kövér László között ebben a kérdésben, több sajtóorgánum ugyanis az Országgyűlés elnökére hivatkozva tényként írta meg a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését.

A miniszterelnök közölte, hogy nincs vita, miután Kövér László sem erről beszélt. Orbán Viktor azt is megerősítette: nincs és nem is lesz napirenden a sorkatonai szolgálat ügye a kormányülésen. Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök.

A kérdést már csak azért is nehéz lenne megnyitni, mert a sorkatonaság visszaállításához hiányzik a megfelelő infrastruktúra. Nincsen kellő számú laktanya, felszerelés. Ami pedig van az reménytelenül elavult. A Gripeneket és a Mistral légvédelmi rakétarendszert leszámítva, 5-10 éven belül a Honvédség szinte összes felszerelése tönkremegy.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: