Otthon / Ország-Világ / Egészségügyi vitanapot kezdeményez a Jobbik
Lukács László György Fotó: Béli Balázs A kép forrása: internet

Egészségügyi vitanapot kezdeményez a Jobbik

A Jobbik kezdeményezi, hogy a parlament tartson vitanapot az egészségügy témaköréről, amelyen meg lehet vitatni az ágazat anomáliáit és azokra megoldást lehet találni – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Lukács László azt mondta, az egészségügy olyan közügy és nemzeti ügy, amellyel kiemelten kell foglalkozni. Hangsúlyozta, a kérdéssel nem lehet várni, éppen ezért szeretnék, hogy a vitanapot a parlament tavaszi ülésszakának kezdetét követően a lehető leghamarabb, de mindenképpen a költségvetés tárgyalását megelőzően tartsák meg.

A politikus elmondta, a vitanapot kezdeményező dokumentumban kifejtik, hogy az Országgyűlésnek milyen problémákra kell választ adnia. Egyes vizsgálatok elvégzéséhez hiányoznak az elemek a készülékekből, bizonyos kórházakban pedig a nyilvánvaló eszközöket, mint például a wc-papírt a betegeknek kell bevinniük – hozott példákat. A képviselő közölte, arra is választ keresnek, hogy miért a humánegészségügyi dolgozók átlagkeresete a legalacsonyabb az országban.

Lukács László szerint a politikának választ kell adnia arra, hogy miként lehet elindítani a béremelést, hogy lehet-e egészségügyi életpályamodellről beszélni, vagy, hogy mi lesz a hálapénzzel.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: