Otthon / Somogy megye / Tűzesetek hétvégéje Somogyban
A kép forrása: internet

Tűzesetek hétvégéje Somogyban

A megye számos pontján küzdöttek a lángokkal a somogyi hivatásos tűzoltók a hét utolsó napjaiban.

Lángra lobbant szombat este az összehordott szemét és faanyag egy melléképületben Lengyeltótiban, a Zsigmondi utcában. A vas szerkezetű épület lakóhelyként szolgált, amelyben egy PB gázpalack a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. A lángok a ház mellett parkoló lakókocsira és két – forgalomból kivont – kisteherautóra is átterjedtek. Az udvarban felhalmozott fém és fahulladékot szintén érintette a tűz, a lángok már a szomszédos lakóépületet veszélyeztették. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók mellett a marcali hivatások is a helyszínre érkeztek, és hét vízsugárral dolgoztak a lángok elfojtásán.

Kigyulladt egy garázs Somogysárdon, vasárnap reggel. A Fő utcai ingatlan tulajdonosa és a szomszédok megkezdték az oltást és kihozták a személyautót az épületből. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a garázsban lévő kompresszor még füstölt, a tetőszerkezet gerendái izzottak. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült elfojtani a tüzet, amely a lakóépületre nem terjedt át.

Az összehordott fahulladék füstölt egy üres telken, Siófok-Töreki Diófa utcájában. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a még izzó részeket.
Az esti órákban pedig a marcali tűzoltókat riasztották, mert városuk Táncsics utcájában, egy beépítetlen területen meggyulladt egy szeméthalom.

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: