Otthon / Ország-Világ / Elüldöznék a világhálóról az Iszlám Államot
A kép forrása: internet

Elüldöznék a világhálóról az Iszlám Államot

Terroristák toborzására és az olvasók megtévesztésére használják a dzsihadisták az internetet, ezért egyszerűen le kell őket tiltani a nyílt webes felületekről – mondta a Google Ötletek vezetője.

A terrorcsoport mindig képes lesz arra, hogy valamilyen formában az internetre kerüljön, például a Tor névtelen böngészőjén vagy a “dark weben”, a sötét interneten keresztül. De a nyílt világhálóról azonnal el kell őket tüntetni – szögezte le a vezető.

Az Iszlám Állam ügyes internethasználata nagyot lendített a külföldi toborzásokon, számtalan videófelvételt töltenek fel a Facebookra és a Twitterre, parancsokat is gyakran osztogatnak a hitetlenek likvidálására.

A szabad netes garázdálkodásuknak eredményeképpen nem csak a Közel-Keletről, de a világ minden tájáról sikerült magukhoz csábítani fiatal férfiakat és nőket. Internetes profiljaik száma jóval meghaladja az aktuális tagok számát.

“Mivel a digitális front sokkal bonyolultabb, mint amilyennek első látásra tűnik, a rövidtávú sikereknek meglepő következményei is lehetnek” – adott magyarázatot legújabb ötletére a vezető.

A sötét webről lehetetlen likvidálni a terrorszervezetet, mivel a dark webet olyan eszközökkel építették ki, amelyek a felhasználók anonimitását helyezik előnybe. De a “szabad szemmel is látható” internet nélkül minden egyes netes publikációhoz vagy hozzáféréshez speciális szoftverre és keresőrendszerre lenne szükségük.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: