Otthon / Somogy megye / Új gépjárműfecskendő állt munkába Böhönyén és Bodrogon
A kép forrása: somogy.katasztrofavedelem.hu

Új gépjárműfecskendő állt munkába Böhönyén és Bodrogon

Gyarapította eszközparkját Böhönye önkormányzati tűzoltósága, Ausztriában vásároltak egy gépjárműfecskendőt, amelyet az elmúlt hetekben felújítottak. Az ily módon feleslegessé vált böhönyei tartalékszer pedig a jövőben a bodrogi önkéntes tűzoltók munkáját segíti. Az új gépjárműfecskendőt ma állították készenlétbe, ahogy a böhönyei gépjármű kulcsát is átadták új tulajdonosának.

Tavalyi évben meghibásodott a böhönyei önkormányzati tűzoltóság azon gépjárműfecskendője, amellyel a tűzesetekhez és műszaki mentésekhez vonultak. A jármű teljes körű javításának költségei azonban igen magasra rúgtak volna, így azt ideiglenesen helyrehozták, ám egy másik gépjármű beszerzése vált indokolttá.

Ausztriában, Graz-ban találtak rá arra a járműre, amely ugyan szép kort megélt már, de megkímélt, jó állapotú. A 14 tonnás STEYR-t megvásárlása után azonnal hozzákezdtek a korszerűsítéséhez. Átalakították a málhateret, nagy gondot fordítottak az alvázvédelemre, átpolírozták, felmatricázták és az éjszakai megvilágításhoz szükséges világító berendezésekkel szerelték fel. Szivattyújának kezelését a tűzoltók elsajátították és vizsgán bizonyították, hogy a megfelelő szakértelemmel tudják azt használni a beavatkozások alkalmával. A 22 település lakosságának segítségére siető tűzoltók munkáját köszönte meg Zsoldos Márta Piroska, Böhönye polgármestere a rendszerbeállító ünnepségen. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője azt az összefogást méltatta, amelynek köszönhetően a tűzoltóság képes volt egy gépjárművet vásárolni, s így biztosított a bajba jutottak perceken belüli segítséghez jutása. A hét tűzoltó szállítására alkalmas gépjárműfecskendő mögött az erőfeszítés, a kétkezi munka is látható, amelynek köszönhetően ma bevetésre alkalmas a jármű – ezt már Wéber Antal tű. dandártábornok mondta beszédében. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hozzátette: Böhönyén immáron a mentésekhez szükséges szakmai tudás mellett már a technikai feltételek is adottak.

A készenlétbe állított gépjárművel feleslegessé vált a tűzoltóság tartalékszere, amely a jövőben Bodrog biztonságát szolgálja. Az IFA gépjárműfecskendő kulcsát Mencseli Imre, a Böhönyei Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság parancsnoka adta át Erdei Norbertnek, a Bodrogi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának. A járművekre és a vonuló egységekre Grujber Zsolt plébános kért áldást.

Forrás: somogy.katasztrofavedelem.hu

Fotó: Kőhalmi Szilvia

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: