Otthon / Ország-Világ / Durva mínuszokat hoz a hétvége
A kép forrása: internet

Durva mínuszokat hoz a hétvége

Szombaton késő délutántól a Dunántúl egyre nagyobb területén várható havazás. A hóval borított tájakon éjszaka akár -18, -16 fok is lehet.

Pénteken éjszaka tovább folytatódik a derült idő, az Északi-középhegység völgyeiben azonban köd képződhet. Szombaton a köd gyors feloszlása közben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, amely kora délutánra a Tiszántúlig húzódik, annak keleti, délkeleti felén így még sok napsütésre számíthatunk.

zombat késő délelőttől a Dunántúlon – előbb annak északnyugati felén – egyre nagyobb területen várható havazás, amely késő estére a Duna-Tisza közére is átterjedhet. A legtöbb csapadékra az ország északnyugati részén lehet számítani, itt jellemzően 5 cm friss hó lehet, de a Kisalföld és Sopron térségében ennél nagyobb mennyiség is hullhat. A változó irányú légmozgás pénteken gyenge, mérsékelt marad.

Szombat hajnaltól először a Kisalföldön, majd a Dunántúlon megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -15, -8 fok között alakul, de a hóval borított tájakon akár -18, -16 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken jellemzően -4, -1 fok között várható, de északon és északkeleten -6, -5 fok lesz a jellemző.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: