Otthon / Migráció / Felgyújtotta magát egy migráns Hollandiában
A kép forrás: internet

Felgyújtotta magát egy migráns Hollandiában

Egy szíriai migráns felgyújtotta magát egy menekülteket fogadó központban Zaandam városa mellett – közölte a Noordhollands Dagblad című napilap csütörtökön. A férfin keletkező tüzet társai eloltották, a mentők kórházba szállították, jelenleg nincs életveszélyben.

Az incidens szerdán történt. A holland újság értesülései szerint a szíriai Aleppóból jött férfi gyúlékony anyaggal öntötte le magát, majd meggyújtotta azt. Ezt követően kiabálni kezdett, hogy szeretné látni Törökországban maradt gyermekeit.
A szíriai férfi segítségére honfitársai siettek, akik eloltották a tüzet, és hívták a mentőket. A menekültet egy közeli kórházba szállították. Az orvosok szerint nincs életveszélyben.

A szíriai egyike azoknak a menedékkérőknek, akik a Zaandam melletti sátortáborban laknak már ötödik hónapja. Érkezésükkor a holland hatóságok azt mondták nekik, hogy menedékkérelmük elbírálása három hónapon belül el fog indulni, azonban ez máig nem történt meg.

Néhány migráns bejelentette: éhségsztrájkba kezd, hogy legalább történjen valami elmozdulás a menedékkérelmük kapcsán. A helyzetet ismerő szakértők szerint egyre nagyobb elkeseredettség figyelhető meg a migránsok körében az ügyintézés lassúsága miatt. Alátámasztja ezt egy múlt heti incidens is: az észak-hollandiai Ter Apel településén egy iraki menekült felakasztotta magát. A 30 éves férfival korábban közölték, hogy menedékkérelmét legkorábban hat hónap múlva fogják elbírálni.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: