Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Sztrádára tévedt lajhárt mentettek a rendőrök Ecuadorban
Rendőr térdel a forgalmas útszakaszon csapdába esett lajhár mellett. A sztrádán őrjáratozó rendőrök sikeresen kimentették az állatot, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador's Transit Commission)

Sztrádára tévedt lajhárt mentettek a rendőrök Ecuadorban

Ecuadorban rendőrök mentettek meg egy forgalmas útra tévedt lajhárt.

Míg az úttesteken átkelő rőtvadak látványa szinte sehol sem szokatlan, ritkán látni a világ leglassabb emlősét, amint megpróbál átkelni egy forgalmas útszakaszon.

Az ecuadori Quevadóban a rendőrség ilyen esetbe botlott bele, miután több bejelentést kapott az út közepén, a sávokat elválasztó védőkorlát oszlopába kapaszkodó lajhárról.

A védőkorlát oszlopába kapaszkodó apró lajhárt az ecuadori rendőrök sikeresen kimentették, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador's Transit Commission)
A védőkorlát oszlopába kapaszkodó apró lajhárt az ecuadori rendőrök sikeresen kimentették, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador’s Transit Commission)

 

 A szakemberek sikeresen kimentették az állatot veszélyes búvóhelyéről. A mentést követően egy állatorvos vette szemügyre, aki megfelelő egészségi állapotban találta. Ezután a lajhárt visszajuttatták élőhelyére.

A történet azonban nem ér itt véget, mert a rendőrök megosztotta fotók azonnal bejárták a Facebookot, több tízezer megosztást és nemzetközi médiafigyelmet keltettek.

Rendőr térdel a forgalmas útszakaszon csapdába esett lajhár mellett. A sztrádán őrjáratozó rendőrök sikeresen kimentették az állatot, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador's Transit Commission)
Rendőr térdel a forgalmas útszakaszon csapdába esett lajhár mellett. A sztrádán őrjáratozó rendőrök sikeresen kimentették az állatot, majd orvosi vizsgálatot követően visszajuttatták az őserdőbe. (Fotó: Reuters/ Ecuador’s Transit Commission)

Közleményében a rendőrség kifejtette, minden érdeklődőnek hálásak, és arra kérték őket, hogy továbbra is támogassák az ilyen ügyeket.

Az viszont továbbra is rejtély, az apró állat miként juthatott el erdei élőhelyéről a forgalmas útszakasz kellős közepére.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Várkonyi Andrea: Amikor megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált

„Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: