Otthon / Barcsi hírek / Vona Gábor évet értékelt – évadnyitót tartott a Jobbik
A Dél-somogyi jobbikos csapat

Vona Gábor évet értékelt – évadnyitót tartott a Jobbik

 A valóban nagyszabású és teljes mértékben profi dizájnelemekkel körített évértékelőt három televízió csatorna is közvetítette. Aki elmulasztotta, hogy élőben kövesse nyomon a Jobbik elnökének, Vona Gábornak jó egyórás, és – még politikai ellenfelei szerint is – káprázatosan felépített beszédét, az bepótolhatja ezt akár az internetről is.

Vona Gábor
Vona Gábor

Lassanként minden gondolkodó ember számára nyilvánvalóvá válik, hogy teljesen alaptalanul szélsőségesezik le a komoly néppárti fejlődésen keresztülment pártot.

Popély Gyula felvidéki történészprofesszor
Popély Gyula felvidéki történészprofesszor

Éppen ezért, portálunk nem is arra volt elsősorban kíváncsi, hogy mi minden hangzott el a kulturális műsorral és a Pongrátz Gergely-emlékkereszt átadásával színesített rendezvényen, hanem a kulisszák mögé pillantva, azt szerettük volna kideríteni, hogy valóban emberevő szélsőségesek alkotják-e párt itteni törzsgárdáját. Ander Balázs országgyűlési képviselőt, választókerületi elnököt kérdeztük.

helló: Sok-sok autóbusz indult az ország minden csücskéből a Budaörsön tartott rendezvényre. Dél-Somogyból, a megyei kettes választókerületből is mentek?

Ander: Igen, 53 főt regisztráltattunk az évértékelőre. Habár 3 tagtársunkat berendelték dolgozni, így ők, és egyikük barátnője végül nem tudott velünk tartani.

helló: Ingyen sörrel meg virslivel csalogatják oda a résztvevőket?

Ander: Ne keverjük össze a Jobbikot más politikai szereplőkkel… Ellenségeinktől még a végén megkapjuk azt az aljas vádat, hogy összekotortuk a naplopókat, és fizetünk nekik a tapsolásért, azért voltunk ennyien…

Szarvas Attila
Szarvas Attila

Aki eljött, az a teljes napját erre áldozta, nem mellesleg pedig – ismerve a mai közállapotokat – még az egzisztenciáját is kockára teszi, ha bátran felvállalja azt, hogy melyik politikai eszmerendszerrel szimpatizál, melyik pártban látja annak lehetőségét, hogy jobb vágányra tereli a jelenleg szakadék felé robogó ország sorsát. Egyébként nem volt ingyenvirsli meg ingyensör. Önköltséges büfé volt.

helló: Többször lehetett hallani, hogy a lecsúszott egzisztenciák, munkanélküliek keresik a radikális eszmékben a maguk vigaszát.

Ander: Az ilyesféle nemtelen, általában szélsőliberális oldalról érkező dehonesztáló vád megfogalmazóinak fogalmuk sincs arról, hogy miről hablatyolnak.

Kerecsen táncműhely
Kerecsen táncműhely

Csak azt tudom nekik ajánlani, hogy legyen legalább annyi gerincük, mint egy meztelen csigának, és nézzenek az általuk lesajnált emberek szemébe. A néppárti Jobbik – hídépítő szerepének megfelelően – sokféle embert integrál. Nem vagyunk az oligarchák, de a lumpenproletariátus pártja sem. Eltérő szociokulturális háttérrel bíró, de az országnak, a nemzetnek szebb jövőt akaró emberek közössége vagyunk.

helló: Ez így elég általános. Ha megengedi, nem hagyom magam ennyivel lerázni…

Ander: Eszem ágában sincs kitérni a kérdés elől. Örülök neki, hogy egy ilyen szociokulturális mikrocenzusnak felfogható összesítő készítésére biztat.

helló: Szóval…?

Ander: Szóval jött velünk…

helló: Elnézést, hogy a szavába vágok. Ön is a buszon volt? Az ember némelyik urizáló képviselőből kiindulva úgy gondolná, hogy nem ereszkednek az egyszerű „pórnép” közé.

Ander: Igen, a busszal mentem és jöttem én is. Büszke vagyok erre a csapatra, a Jobbik csak köszönhet nekik. Ha kell hóban, fagyban, sárban, esőben ott standolnak velem, becsülettel végzik a párt által megszabott feladatokat, mint például egy aláírásgyűjtés. Felejtsük már el, hogy a képviselő, a politikus az valami különleges személy! Én kifejezetten jól érzem magam velük, megtiszteltetés egy ilyen csapat részének lenni.

A Dél-somogyi jobbikos csapat
A Dél-somogyi jobbikos csapat

helló: Tehát Dél-Somogyból kik mentek, a társadalom mely rétegeit képviselő emberek?

Ander:  7 fő érettségi előtt álló, vagy már leérettségizett és most szakmát tanuló fiatal. 2 közmunkásként dolgozó tagtársunk, 9 nyugdíjas, akik közül ketten, hogy kiegészítsék alacsony ellátásukat, nyugdíj mellett még bejelentett állással is rendelkeznek. Aztán, ha jól számolom, négy munkanélküli, de egyáltalán nem dologtalan személy. A többiek pedig bejelentett állással bíró emberek. Legtöbben a „keményen dolgozó kisember” kormányzati propagandaszlogenekben annyit dicsért kategóriájába tartozó személyek.

helló: Mondana példákat?

Ander: Ha ennyire érdekli, persze. Vasutas, gyári munkás, fémipari szakmunkás, szakács, élelmiszergyári dolgozó, eladó, porcelánfestő, kamionsofőr, raktáros-targoncás, magasan kvalifikált közlekedésmérnök. De velünk tartott a legnagyobb rendszerkritikus német újság, és internetes tv Magyarországra telepedett marketingfőnöke is, akinek párja Dél-somogyi kötődésű, régi kedves tanítványom.

helló: Valóban nem a rasszista, bomberdzsekis kopaszokról szóló hazug meséket erősítő sztereotípiák.

Ander: A magyar társadalmat korábban építő, vagy most kemény munkával működtető, illetve a jövő generációját képviselő emberek. Minden tiszteletet megilletnek!

Kerecsen táncműhely
Kerecsen táncműhely

helló: Köszönöm a beszélgetést. Olvasóinkat pedig arra biztatjuk, ha van kedvük és idejük, a cikk alatt nézzenek bele az évértékelőbe is.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: