Otthon / Ország-Világ / A közlekedési dolgozók is csatlakoznak a miskolci pedagógus tüntetéshez
A kép forrása: internet

A közlekedési dolgozók is csatlakoznak a miskolci pedagógus tüntetéshez

A Jobbik támogatja a pedagógusok miskolci tüntetését, egyúttal örömét fejezi ki, hogy más ágazatok dolgozói is kiállnak a tanárok mellett, hatalmas pofont adva a kormány „oszd meg és uralkodj” politikájának. Minderről Jakab Péter, az ellenzéki párt miskolci frakcióvezetője beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett: amikor a tanárok kritikát fogalmaztak meg a Fidesz oktatáspolitikájával szemben, Lázár János úgy reagált, „nehogy már a farok csóválja a kutyát”. Erre Balog Zoltán miniszter múlt heti miskolci látogatásán kiderült, a kormány azt sem tudja, milyen problémák vannak az ágazatban, mégis hetente akarja megreformálni. Ennek csak káosz lehet az eredménye, véli Jakab. Szerinte ne a politika döntse el, mi jó a szakmának, hanem a szakma mondja meg, mi jó a gyermekeknek, a politika pedig biztosítsa ehhez a feltételeket.

A politikus örömtelinek nevezte, hogy a közlekedési dolgozók is csatlakoznak a szerdai demonstrációhoz. Jakab szerint a Fidesz folyamatosan próbálja a munkavállalókat megosztani, egymás ellen hangolni, az „oszd meg és uralkodj” politikája azonban most kapott egy hatalmas pofont. Hangsúlyozta: hasonló szolidaritásra lesz szükség akkor is, amikor a közlekedésiek fognak sztrájkolni Miskolcon az elmaradt béremelésért.

Jakab Péter jelezte, a Jobbik támogatja a szerdai megmozdulást, és ugyanerre kérik a miskolciakat is pártállástól függetlenül. Mint mondta, ott, ahol az iskoláknak nem jut pénz krétára, a közlekedési dolgozóknak pedig havi 3 ezer forint béremelésre, nem férhet kétség a tiltakozás jogosságához. „Ki kell állnunk a munkavállalók szakmai, erkölcsi és anyagi megbecsüléséért” – összegzett az ellenzéki frakcióvezető.

Forrás: alfahir.hu 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: