Otthon / Barcsi hírek / Barcson leváltottak egy bizottsági tagot a Facebook bejegyzései miatt
A kép forrása: internet

Barcson leváltottak egy bizottsági tagot a Facebook bejegyzései miatt

A sonline.hu írja a cikkében, hogy a barcsi képviselő-testület visszavonta a Pénzügyi, Városfejlesztési bizottság egyik külsős tagjának a megbízását. Ezt azzal indokolták, hogy Szücs Ferenc rendszeresen közölt a közösségi oldalon fotókat és bejegyzéseket a városban rejlő úthibákról, hiányzó aknafedelekről.

 

A legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők Szücs Ferenc megbízásának a visszahívásáról január elsejei hatállyal. Erre a hatályos jogszabályok alapján volt lehetőségük, mert ugyanis a testület a bizottság személyi összetételét, létszámát a polgármester előterjesztésére bármikor megváltoztathatja, a kötelezően létrehozandó bizottság kivétel a bizottságot megszüntetheti.

Barcs polgármestere, Karvalics Ottó az ülésen úgy indokolta döntését, a bizottsági tag visszavonását, hogy egyetlen alkalommal sem látta a külsős tag részéről az akaratot arra, hogy az általa felfedett problémák megoldására törekedett volna a közösségi oldalakra kitett bejegyzése előtt. A város első embere hozzátette azt is, hogy egy bizottsági tagtól azt várják, hogy a titkárságon jelezze az észlelt problémát. Ott ugyanis iktatják azokat és intézkednek a megoldás végett.

Úgy tudjuk: Szűcs Ferenc közösségi oldalán elsősorban az úthibákról és az aknafedelek hiányáról közölt fotókat és bejegyzéseket. A korábbi bizottsági tag elmondta: a posztjaiban foglaltakról tudott az önkormányzat, ezeket minden alkalommal jelezte. Úgy érzi, hogy az önkormányzat érdekét képviselte – írja a sonline.hu

– Minden állampolgárnak az a kötelessége, hogy ha olyan hibát lát a városban, ami másban kárt tehet, jelezze a hatóságok felé – emelte ki Nuszpl Árpád független képviselő az ülésen. – Ez az, amit hiányolok, mert úgy érzem, hogy sem a hely, sem a hangnem nem volt megfelelő.

A napirend tárgyalása után új külsős bizottsági tagot is választottak a képviselő-testület tagjai. A bizottságban édesapja helyett Szücs Szandra fog helyet foglalni, esküjét letette.

Forrás: sonline.hu nyomán

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: