Otthon / Barcsi hírek / Bebizonyították: igenis meg lehet élni havi 47.000-ből – somogyi képviselők is nyilatkoztak a vagyonukról – SZAVAZZON
A kép forrása: internet

Bebizonyították: igenis meg lehet élni havi 47.000-ből – somogyi képviselők is nyilatkoztak a vagyonukról – SZAVAZZON

Nyilvánosságra hozták az országgyűlési képviselők a vagyonnyilatkozataikat. Természetesen nem igazán lehet ezekből a nyilatkozatokból következtetni arról, hogy a honatyák és a honanyák milyen anyagi helyzettel rendelkeznek, hiszen a közvetlen hozzátartozóik bevallása továbbra sem kerül a nyilvánosság elé, kivéve a jobbikos Ander Balázst, aki a hozzátartozók vagyonát is közszemlére tette a többi jobbikos képviselővel közösen. IDE kattintva megtekinthetik, ha nagyon kíváncsiak rá.  Más pártok képviselőcsoportjai nem tartották ezt lényegesnek, így ők nem számoltak be a közvetlen családtagjaik anyagi helyzetéről.

Örvendetes, hogy egyes képviselők mennyire tudnak spórolni, hiszen vagyongyarapodásuk alapján jóformán minden pénzüket félre tudták tenni. De lehet, hogy csak fényevők, vagy esetleg valamelyik családtag tartja el őket…

Szavazzon a cikkünk alján!

Természetesen ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy nem hiszünk a somogyi képviselők által leadott dokumentumoknak, csak éppen – ahogy ezt megannyi szervezet jelezte már korábban is – az elvi lehetőség mindegyik országgyűlési képviselő számára adott.

Lássuk a számokat!

A parlament honlapján olvasható képviselői nyilatkozatok alapján a legnagyobb változásokat a kereszténydemokrata Móring József Attilának kellett nyilatkoznia: a bevallásában már nem szerepel az 1200 négyzetméteres telken álló száz négyzetméteres somogyvári ház, amelynek csak fele részben volt a tulajdonosa. Egy új elemként pedig egy szintén száz négyzetméteres zamárdi üdülő fele, illetve egy majdnem 25 négyzetméteres kaposvári lakás. A képviselő gyarapodott is, hiszen ötmillió forintnyi kincstárjegy kapott még helyet, a készpénze viszont kétmillió forinttal csökkent, továbbá hárommillióval a takarékbetétje, a tartozásai 8, 7 millióval közel 15 milliósra növekedtek.

Mátrai Márta fideszes képviselő, háznagy asszony a bevallása alapján megvált egy ingatlanjától: eladta a kaposvári 58 négyzetméteres lakótelepi lakását. Befektetési jegyben pedig 2,8 milliós pluszt tud felmutatni, illetve 280 ezerrel csökkent a folyószámlája, és negyvenezerrel kevesebbet érnek az OTP-részvényei. A háznagy asszony megemlítette, hogy 10-100 ezer forint közötti értékben – a diplomácia kapcsolattartás során kapott szokásos ajándékait is. Érdekesség, hogy az ilyesfajta pluszoknak más képviselők is komolyabb hangsúlyt fektettek a korábbi bevallásiakban.

Az MSZP megyei elnöke, Harangozó Gábor, aki ugyebár nem somogyi képviselő, csak az MSZP országos listáján a 19. helyen szerepelt, így listás mandátumot szerzett az Országgyűlésben. A bevallásában vízforralókat, kávéfőzőket és egy mikrosütőt is a listába vett, mint törvény szerint járó képviselői juttatás. Az egyik Volvója már nem szerepel a nyilatkozatában, amelyből továbbá az is kiderül, hogy 300 ezer forinttal csökkent a tartozása.

Szászfalvi László fideszes honatya bevallásában kilenc üveg bort jegyzett fel az ajándékok rovatba, melynek összes értéke 18 ezer forint, emellett 320 ezer forintot törlesztett az adósságaiból, lecserélte a kilenc esztendős Renault-ját egy Volkswagen Polóra.

Gelencsér Attila dollár-megtakarítása 200 ezer forinttal gyarapodott, emellett 330 ezerrel növekedett a bankbetétje, illetve a fideszes országgyűlési képviselő 8,6 millióval tudta növelni a kincstári, befektetési jegy – megtakarításait, A siófoki Witzmann Mihálynak a takarékbetétkönyvén látszik az idő múlása, a 4,4 milliós megtakarítás tavaly még nem szerepelt a bevallásában.

A jobbikos Ander Balázs – aki  nem csak a saját, de a hozzátartozói vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozta a párttársaihoz hasonlóan.   (fent említettük, de IDE kattintva itt is megnézheti) A Dél-somogyi képviselőnek 240 ezer forintnyi lakástakarékja van, tavaly óta pedig 270 ezerrel nőtt a tartozása. A képviselő egy korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a családnak jelenleg hitellel terhelt 52 négyzetméteres lakása van, egy 956 négyzetméteres gyümölcsös, meg egy 15 éves Opel személygépkocsival rendelkeznek. A hitelük összesen – jó közelítéssel 5.650.000 forintot tesz ki, 1.080.000 forint lakás takarékpénztári megtakarítás és 400.000 forintnyi babakötvényük van.

12507508_1025211800883518_5805728788001563026_n (1)

Említésre méltó még az is, hogy négy képviselői irodát is fenntart a számára biztosított állami keretből, egyet Nagyatádon, Barcson, Kaposváron és Pécsen. Irodát a törvény minden képviselőnek biztosít a büdzsé, feltéve ha élnek ezzel a lehetőséggel. A szocialista honatya kivételével – akinek saját ingatlana van a fővárosban – budapesti lakásbérleményt is igénybe vehetnek.

Forrás: sonline.hu nyomán

 

SZAVAZÁS

A képek forrása: internet/parlament.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiürült a kaposvári kórház beteg gyermekeinek kincsesládája, így segíthetünk megtölteni!

A Nevetnikék Alapítvány régóta jelen van a kaposvári kórház gyermekosztályán, és a kincsesládáikból már rengeteg …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: