Otthon / Ország-Világ / A kormánypárti képviselők szabotázsa miatt nem tudták vizsgálni a földárveréseket
A kép forrása: alfahir.hu

A kormánypárti képviselők szabotázsa miatt nem tudták vizsgálni a földárveréseket

Határozatképtelenség miatt elmaradt kedden az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülése mivel a kormánypárti képviselők nem jelentek meg.

Így Legény Zsolt (MSZP), az albizottság elnöke megállapította, hogy a testület ülését nem lehet megtartani, mivel még a napirendet sem tudják megszavazni a jelenlévő ellenzéki képviselők.

Tájékoztatása szerint a kormánypárti képviselők azzal indokolták távolmaradásukat, hogy a témában minisztereket szeretnének meghallgatni, akik viszont a mostani ülésre nem tudtak eljönni.

A kormány képviseletében megjelent államtitkárok Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztériumból, Csepreghy Nándor és Kovács Zoltán a Miniszterelnökség képviseletében – valamint a Mezőhegyesi Állami Ménes megalapításáért felelős kormánybiztos – Farkas Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő az albizottság elnökének a testület határozatképtelenségét megállapító bejelentése után elhagyták az üléstermet.

Az albizottsági ülésen az előterjesztett napirend szerint a képviselők beszámolót hallgattak volna meg, a Nemzeti Földalapba (NFA tarozó, 3 hektárt meghaladó földrészletek árverés útján történő értékesítésének eredményeiről; továbbá tájékoztatót kaptak volna a Mezőhegyesi Állami Ménes megalapításának folyamatáról.)

Szorul a hurok: elfutottak a fideszesek a meghallgatás elől

A kormánypárti képviselők el sem jöttek, a jelenlévő államtitkárok pedig otthagyták az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága ellenőrző albizottságának ülését, miután megállapították annak határozatképtelenségét. Az albizottsági ülésen a Mezőhegyesi Állami Ménes és a földprivatizáció kérdését tűzték napirendre, a témákban érintett Bitay Márton Örs és Farkas Sándor is jelen volt, így a szakmai egyeztetés eredményességének nem lett volna akadálya – írja Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője az esetre reagálva.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja a kormánypárt felelőtlen hozzáállását, hiszen a földprivatizáció mind idejében, mind eladott területek tekintetében félúton jár, a tapasztalatok pedig lesújtóak. Az állami földek csupán 20 százaléka került azokhoz a családi gazdálkodókhoz, akik érdemesek földművelésre, nemzeti kincsünk 80 százalékát zöldbárók és külföldiek kezére játszotta a Fidesz-kormány.

Nyilván kényelmetlen Lázár Jánosnak, Győrffy Balázsnak vagy Fazekas Sándornak a földprivatizáció témája – hiszen ők és családtagjaik is érintettek az ügyben –, de a Jobbik továbbra is azon dolgozik, hogy feltárja a visszásságokat. A Jobbik, ahol lehet, feljelentéseket tesz, és garantálja, hogy kormányra kerülése esetén visszaszerzi ezeket földterületek a magyar emberek számára.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: