Otthon / Migráció / “Merkel a tűzzel játszik”
A kép forrása: internet

“Merkel a tűzzel játszik”

Merkel olcsó munkaerő beáramlására számít, gazdasági előnyökért cserébe lényegében beáldozza Európa biztonságát – mondta Lentner Csaba. A közgazdász szerint a németeknek 2-3 millió munkáskézre van szükségük, de 10, sőt 100 milliók készülnek arra, hogy Európába érkezzenek.

Míg az Európai Unió 3 milliárd euróval támogatja Törökországot a migránsválság kezelésében, a németeknek 50 milliárd euróba kerülhet a migráció. Lentner Csaba szerint a tűzzel játszik a német kancellár. „Veszélyes politikát folytat Angela Merkel, gazdasági előnyökért cserébe, lényegében beáldozza Európa biztonságát” – mondta a közgazdász a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A szakember magyarázatként elmondta, hogy Németország demográfiai nehézségekkel küzd, emellett a munkaerő-utánpótlással is komoly problémáik vannak, így a bevándorlásnak egy bizonyos szintjére szükségük van.

Egy migráns támogatási, megélhetési és átképzési költsége körülbelül 12 ezer 500 euróba kerül. Ha 2 millió migránssal számol Németország, mindez két év alatt 50 milliárd eurójába fog kerülni a németeknek. Merkelék ugyanakkor úgy számolnak, hogy ez hosszabb távon megtérülhet azzal, hogy a migránsokat olcsóbban tudják foglalkoztatni – magyarázata a közgazdász.

Lentner Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy bár „a németeknek 2-3 millió munkáskézre van szükségük, de 10, sőt 100 milliók készülnek arra, hogy Európába érkezzenek.” Ez pedig az EU egészére nézve beláthatatlan következményekkel járhat.

A közgazdász arról is beszélt, hogy jelenleg a mediterrán térségekben minden második 25 év alatti fiatal munkanélküli. Összességében minden 4. ember nem dolgozik. Lentner szerint, ha a migránsok beáramlása folytatódik, akkor a következő években a dél-európai munkanélküliségi ráta tovább romolhat.

Európa biztonsága teljes mértékben felborulhat – mondta Lentner Csaba, aki arról is beszélt, hogy Európa eddig élen járt a tudomány, a kultúra, az innováció és a társadalmi együttélés tekintetében, de ha a helyzet így folytatódik, ezt a mintaadó versenyképességét el fogja veszíteni.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: