Otthon / Migráció / Óriási tömeg indult Szíriából Európába
A kép forrása: mno.hu (illusztráció)

Óriási tömeg indult Szíriából Európába

Egyre súlyosabbak a harcok Aleppóban, menekülnek az emberek, 35 ezren érkeztek a szír-török határhoz. Egy táborban helyezték el őket a szír oldalon, mert a törökök nem engedik át őket, azt mondják, egyelőre Szíriában is biztonságban vannak.. A törökök úgy számolnak: további százezrek indulhatnak el nemsokára Szíriából, egyelőre nincs akcióterv a tömeg kezelésére.

Egyes hírek szerint a szíriai Aleppóból hamarosan 300 ezer bevándorló indulhat meg Európa felé – jelentette az M1 tudósítója. Jelenleg is káosz van a görög-macedón határhoz közel a görög oldalon. Egy, a határtól mintegy 15 kilométerre lévő polikastrói benzinkútnál már két hete migránsok ezrei torlódtak fel. A bevándorlók szombaton kétszer is megpróbáltak kitörni a benzinkútról és az autópályán elindultak a macedón határ felé, de a görög rohamrendőrök útjukat állták.

Macedónia egyébként napi 2 ezer bevándorlót enged át Görögországból, de a migránsok jóval többen vannak. Muci Attila tájékoztatása szerint nincs akcióterv arra az esetre, ha az előrejelzések beigazolódnak és egy hónapon belül százezrek indulnak el. „Nincs konkrét terv arra, hogyan fogják megakadályozni a 8-10 ezer fős migránsáradatot” – nyilatkozta Muci Attila.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: