Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Megerőszakolták, majd lefizették áldozatukat
A kép forrása: internet

Megerőszakolták, majd lefizették áldozatukat

Szabadon engedték azt a három férfit, akik 2015-ben megerőszakoltak egy fiatal lányt egy horvátországi bárban, majd később busás összeget ígértek az áldozatnak, ha nem tanúskodik ellenük – közölte az ausztrál Fairfax hírügynökség.

A húszas éveik elején járó Dylan Djohant, Ashwin Kumart és Waleed Latifot  egy 17 éves norvég lány megerőszakolásával vádolták, majd eredeti börtönbüntetésüket 15 évről 1 évre lecsökkentették.

Ehhez nem kellett mást tenniük, csupán összeszedtek 20 ezer eurót, és rávették áldozatukat, hogy ne tanúskodjon ellenük.

Végül az egyéves börtön is elmaradt egy újabb döntés értelmében, helyette ötéves felfüggesztettet kaptak a támadók.

A kép forrása: internet
A kép forrása: internet

Szimplán meg lehet úszni egy bűntettet

“A tehetős vádlottak a legjobb ügyvédet fogják felvenni, fizetnek egy keveset az áldozatnak, minimális büntetést kapnak, vagy még azt sem. Egy demokratikus államban viszont mindenki ugyanazt a bánásmódot érdemelné, pénzügyi körülményektől függetlenül” – hangsúlyozta Sanja Sarnavka vezető horvát női jogi aktivista.

A tehetős fiatalok ügyét bíráló aktivista azonban egyetértett azzal, hogy az áldozat elfogadta a számára felajánlott pénzösszeget, mert így nem kell újra átélnie a támadás borzalmait a tárgyaláson.

Djohannal – aki csapos, mellette pedig részmunkaidőben modellkedik – állítólag Dubrovnikban közölte egy “belső hang”, hogy egy feladata van az életben: az összes “mennyei szépséggel áldott” lányt meg kell szereznie. A férfi a Fairfax hírügynökségnek groteszk történetben mesélte el, hogy a lány megszerzése ajándék volt az égből “adoniszi énjének”.

Az ügyészek szerint ő tervelte ki a lány megerőszakolását, két barátja pedig segített az áldozat lefogásában.

A kép forrása: internet
A kép forrása: internet

A három elkövető 7 hónapig várakozott Horvátországban, mivel a rendőrség elkobozta útleveleiket, de az ügy lezártával visszautazhatnak Melbourne-be. Djohan, a támadás kitervelője pedig már a repülőn elcsábítandó nőkről is érdeklődött.

A három ausztrál férfi esete felháborodott hangulatot generált a  közösségi médián, a legtöbb ausztrál nem akarja az országbon belül látni a fiatalokat.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: