Otthon / Migráció / Magyar nőt erőszakolt meg egy menedékkérő Máltán
A kép forrása: internet (illusztráció)

Magyar nőt erőszakolt meg egy menedékkérő Máltán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy az erőszak ügyében hivatalos tájékoztatást nem kapott hazánk Máltától, azonban Magyarország római nagykövetsége és a máltai tiszteletbeli konzul közbenjárására a máltai hatóságtól megerősítették: egy magyar állampolgár tett bejelentést erre vonatkozóan.

Líbaiai menedékkérő erőszakolt meg egy magyar nőt – közölte az M1 aktuális csatorna a Malta Today című máltai napilap hétvégén megjelent cikkére hivatkozva.

A lap beszámolója szerint a 26 éves elkövető szombaton egy máltai kisvárosban támadt a magyar nőre és meg is sebesítette. Szemtanúk értesítették a rendőrséget, bejelentésük szerint egy megvert, vérző nő feküdt az egyik háztömb lépcsőjén.

Az elkövetőt elfogta a máltai rendőrség.

A nő azonosította is a férfit, akiről kiderült, hogy egy líbiai migráns, a bűncselekményt azonban tagadta. A hatóságok azt is közölték: a férfinek lejárt a menekültkártyája és függőben van a menekültügyi kérelme – hangzott el a Híradó hétfő esti kiadásában.

Hazánk tájékoztatást kért, de nem kapott

Magyarország felszólította Máltát, hogy vizsgálják ki az esetet és adjanak tájékoztatást annak eredményéről – erről beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfő délutáni sajtótájékoztatóján, ahol hangsúlyozta: Málta az egyik kedvelt úticéljuk a magyaroknak, ezért fontos, hogy mielőbb kiderüljenek a pontos részletek.

A miniszter hangsúlyozta: átfogó konkrét tájékoztatást eddig nem kaptak a máltai hatóságtól.

Magyarország római nagykövetsége és a máltai tiszteletbeli konzul közbenjárására a máltai hatóságtól megerősítették: egy magyar állampolgár tett egy ilyen bejelentést.

Magyarország nem tartja elfogadhatónak, hogy ennél többet nem mond a máltai hatóság – jegyezte meg Szijjártó Péter.

A hvg.hu hétfőn írt arról máltai sajtóforrásra hivatkozva, hogy egy magyar nőt erőszakolhatott meg egy líbiai menedékkérő férfi Máltán.

MTI

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: