Otthon / Ország-Világ / Súlyos vonatbaleset Németországban
A kép forrása: internet

Súlyos vonatbaleset Németországban

Kilencen meghaltak, és mintegy százötvenen megsebesültek egy vonatbalesetben Bajorországban.

Egymásba rohant két személyszállító vonat kedd reggel Bajorországban. A Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság jelentése szerint 55-en súlyosan, nagyjából százan könnyebben megsérültek.

A BR szerint a reggel 7 óra körül történt baleset túlélőit nagyjából 12 órára elszállították a helyszínről, és röviddel dél után megkezdték a 9. holttest kiemelését a roncsok közül. A mentés lassan haladt, mert a Mangfall folyó mellett fekvő baleseti helyszín nehezen megközelíthető, a sérültek többségét csak mentőhelikopterrel lehetett elszállítani.

Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter és Joachim Herrmann bajor belügyminiszter délben felkereste a baleset helyszínét. Alexander Dobrindt röviddel a szemle előtt tett sajtónyilatkozatában szörnyű katasztrófának nevezte a történteket, és a szövetségi kormány nevében kifejezte együttérzését az áldozatok és a sebesültek hozzátartozóinak. Elmondta: a soron következő vizsgálatoknak kell majd megállapítaniuk, hogy technikai hiba vagy emberi mulasztás okozta-e a balesetet.

A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak. A mentési munkálatok vezetői a szövetségi közlekedési miniszterrel és a tartományi belügyminiszterrel együtt délután sajtótájékoztatót tartanak.

A Bad Aibling-i a legsúlyosabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8. óta, amikor Warngaunál összeütközött két gyorsvonat. A katasztrófában 41 ember halt meg.

Korábban írtuk

Több halálos áldozata és mintegy százötven sérültje van egy kedd reggeli vonatbalesetnek Bajorországban a rendőrség tájékoztatása szerint. A baleset, amely Bad Aibling mellett történt, két vonatot érint, legalább az egyiknek több kocsija kisiklott és felborult. Nyolc mentőhelikopter szállt le a helyszín közelében.

A baleset nem sokkal hét előtt történt Bad Aibling közelében. A német lapok szerint több száz mentő és tűzoltó van már a helyszínen, köztük több helikopter.

A Holzkirchen – Rosenheim vonalat szinte kizárólag a Meridian magánvasút-társaság üzemelteti, amely a Bayerische OberlandBahn leányvállalata. A vonalat még 2013-ban vették át a Deutsche Bahn-tól.

Beszámolók szerint a vonatokon többnyire ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt nagy valószínűleg nem voltak a vonaton. A halálos áldozatok száma jelenleg még bizonytalan, a rendőrség négy emberről ír, egyes portálok viszont nyolc áldozatról tudnak.

 Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: