Otthon / Ország-Világ / Működésképtelenné válhat a közoktatás
(Fotó: Béli Balázs)

Működésképtelenné válhat a közoktatás

A Jobbik szerint amíg a kormány nem látja be, hogy az egész oktatási rendszer működésképtelenné vált, addig a köznevelési kerekasztaltól sem várható semmi érdemi lépés.

Dúró Dóra, a kulturális bizottság jobbikos elnöke a testület ülését követően úgy nyilatkozott: a köznevelés rendszere ma csődben van, ennek ellenére a kormánypárti politikusok azzal vannak elfoglalva, hogy a probléma jelentőségét igyekeznek csökkenteni.
Szóvá tette, hogy miközben az iskolák gyakorlatilag működésképtelenek és az állami fenntartásba vétel megbukott, Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy jó irányba megy az ágazat. Az iskolák, szakmai szervezetek és pártja jelzései már a nemzeti alaptanterv bevezetésekor azt mutatták, hogy nem jó az irány, a gyerekek és a pedagógusok túlterheltek – tette hozzá. Hoffman Rózsának a Kulturális Bizottság ülésén elhangzott kijelentéseire utalva leszögezte: 
“nem a kisujjunk fáj”, hanem “több sebből vérzik” az egész rendszer. 
Az ellenzéki politikus szerint, amíg a kormánypártok és kormányfő nem képes belátni azt, hogy oktatási rendszer nem jó, s amíg nem hoznak erről politikai döntést, addig nem várható rendszerszintű változás. Az nem működik, hogy öt éven keresztül“végigvernek” egy reformot az oktatás rendszerén, nem nézve sem a pedagógusok, sem a gyermekek érdekeit, majd
amikor “már leégett a ház”, akkor kezdenek el feléjük fordulni
– hangoztatta Dúró Dóra, aki szerint ezt fordítva kellett volna csinálni. A nagy átalakítások előtt kellett volna egyeztetni a szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel, és valódi konszenzus alapján meghozni a döntéseket.
Hozzátette: a Jobbik ezen az úton kíván járni. A párt “valódi nemzeti konzultációjának” egyik témaköre az oktatás lesz, és a szakmai szervezetek, emberek véleményére alapozva fognak választási programot írni.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: