Otthon / Ország-Világ / Gyilkossági ügybe keveredett egy fideszes politikus
A kép forrása: internet (illusztráció)

Gyilkossági ügybe keveredett egy fideszes politikus

A dunaújvárosi önkormányzati egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a Tolna megyei rendőrség a honlapján. A politikus párttagságát felfüggesztették – mondta el Kósa Lajos, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője.

Felfüggesztette a Fidesz Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát – közölte Kósa Lajos, a kormánypárt frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre.

Azt mondta: Gál Roland tagságát felfüggesztették, és ha a bíróság elítéli őt, ezt véglegesítik, tehát “semmi közünk (…) ettől a pillanattól hozzá”. Az ilyen esetekben ez a mechanizmus a Fideszben – tette hozzá Kósa Lajos.

Az index.hu a Castellum.do portál értesülésére hivatkozva pénteken azt írta, hogy a dunaújvárosi önkormányzat egyik fideszes képviselője is gyanúsítottja annak az emberölési ügynek, amelyről csütörtök este adott hírt a Tolna megyei rendőrség ahonlapján.

A Castellum.do portál értesülése szerint az egyik érintett Gál Roland önkormányzati képviselő, a közbiztonsági bizottság korábbi elnöke. Az Index.hu arról írt, hogy a portál értesülését az önkormányzat egyik névtelenséget kérő képviselője megerősítette.

A duol.hu dunaújvárosi hírportál arról számolt be, hogy szerdához hasonlóan csütörtökön ismét nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök egy Petőfi utcai családi házhoz. A rendőrök először szerda hajnalban jelentek meg az ingatlannál.

Gál Roland frakciótagságát is felfüggesztik

A Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöksége kezdeményezte Gál Roland önkormányzati képviselő önkormányzati frakcióbeli tagságának felfüggesztését – közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a város önkormányzata és a Fidesz helyi szervezete megdöbbenve értesült a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által közölt, az önkormányzati képviselőt érintő nyomozati eljárásról.

Hozzátették, hogy minden további, felmerülő kérdéssel kapcsolatban a hivatalos eljárás lezárultáig nem nyilatkoznak, de figyelemmel kísérik a nyomozati és a bírósági eljárást.

Emberölés gyanúja miatt nyomoznak

A rendőrség csütörtök este közölte, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében.

A nyomozást emberölés gyanúja miatt 2016. január 5-én rendelték el.

Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Sz. J. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – írta közleményében a rendőrség.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: