Otthon / Sportos / Hosszú: London óta Rióra koncentrálok
A kép forrása: internet

Hosszú: London óta Rióra koncentrálok

Az Iron Lady szerint eddig remekül sikerült a felkészülés, és bízik abban, hogy a betegségek és a sérülések is elkerülik.

Hosszú Katinka is vízbe csobbant Kecskeméten az Úszás ünnepén. A Vasas világ- és Európa-bajnok úszója az M4 Sportnak azt mondta, nagyon tetszik neki a 24 órás hosszútávúszó erőpróba és örül annak, hogy sokan részt vesznek rajta. Az olimpikon azt mondta, neki elsőre megtetszett a 24 órás úszás, mert kihívásnak tartja, ezért lehet, hogy jövőre ő is rajthoz áll, ám egyelőre az olimpiai távokra fókuszál.

Hosszú Katinka az olimpiai felkészüléssel kapcsolatban azt mondta, Shane Tusuppal még 2012-ben elkezdtek egy programon, amit minden évben újra végigcsinálnak, így elemzik ki, hogy mely versenyszámokban sikerült a leginkább előrelépni.

“Ha visszanézem a tavaly januári időeredményeimet, akkor jól látszik, hogy sokat sikerült előrelépnem, ami önbizalmat ad, remélem, hogy sem betegség, sem sérülés nem jön közbe” – mondta Hosszú.  „Már London óta a riói olimpiára koncentrálunk, folyamatosan azt nézzük, hogy melyik számban indulhatnék esélyesként, az egész programunk erre épült fel. Szerencsés helyzet, hogy sok ilyen szám van, ezért választanunk kell Shane-nel” – mondta a bajai születésű olimpikon. Arról, hogy Hosszú mely számokban áll rajthoz a 2016-os nyári játékokon, még nem született döntés.

A Vasas úszónője most pár hetes szünetet tart, hogy utána márciusban a franciaországi Golden Tour elnevezésű, pénzdíjas versenysorozat harmadik állomásán, Marseille-ben  álljon rajthoz.

Az Univer24 – Az úszás ünnepe elnevezésű rendezvényen lelkes úszócsapatok úsznak 24 órán keresztül egyénenként legalább 100 métert a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában. Az úszás ünnepe természetesen nem ünnep azok nélkül, akik aktívan is versenyeznek. Az extrém nagy terheléshez szokott hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak az egynapos úszások szabályai szerint. Ezen versenyszámon kívül szombat éjszaka pedig csapatváltóúszás kezdődik, amelyen legalább hatfős csapatok indulnak. A cél minél hosszabb táv megtétele az erre adott 12 óra alatt.

Forrás: telesport.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: