Otthon / Ország-Világ / Lemondott a Fidelitas budapesti elnöke, miután a fidelitasosok verték meg az embereit
A kép forrása: internet

Lemondott a Fidelitas budapesti elnöke, miután a fidelitasosok verték meg az embereit

Magyarország kormánypárti ifjúsági szervezete, a Fidelitas csapatépítő tréninget tartott Füzesgyarmaton február 6-án, a meghívó szerint “wellness disznóvágást”. Ez önmagában még nem is lenne érdekes, de információink szerint a szervezeten belüli feszültségek verekedésbe torkolltak. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy a budapesti elnök be is nyújtotta lemondását.

Egy sebesen terjedő elektronikus kiadványban eltört sörösüvegekről, fojtogatásról, kiömlött vérről lehet olvasni. A hírlevél egy állítólagos Facebook-posztot is közöl egy titkos csoportból, a “Budapesti Vitafórumból”, amely szerint két Fidelitason belüli klikk közötti feszültség kizárólag politikai okokból tettlegességig fajult.
(A disznóról nincs hír.)
A csoport egyik tagja állítólag egy jakuzziban megpihenve, egy szauna árnyékában szapulni kezdte párton belüli ellenfeleit, azokat úgy hergelte, hogy készpénzt ajánlott „sz..pásért”, majd vöröslő fejjel leárulózta, lekurvázta Kurucz Dániel “embereit”. Később dulakodni is kezdtek, amely során fojtogatásra is sor került. Egy leesett sörösüveg el is vágta az egyik sértett, „Ádám” kezét.
A kép forrása: alfahir.hu
A kép forrása: alfahir.hu

 

A Fidelitason belüli informátoraink szerint a sértett Lehoczki Ádám, aki fideszes színekben rákospalotai önkormányzati képviselő, és annak idején maga Ágh Péter is méltatta a tehetséges fiatalt.
A dulakodásnál jelen volt egy másik fideszes önkormányzati képviselő,
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, Kerékgyártó Gábor, a Fidelitas korábbi budapesti elnöke, pártoló tagja.
Kérdésünkre az egyetem megerősítette, hogy Kerékgyártó intézményük oktatója, akire vonatkozik az egyetemi etikai kódex.
Kerékgyártó és vezetője A kép forrása: alfahir.hu
Kerékgyártó és vezetője
A kép forrása: alfahir.hu

Egészen biztosan jelen volt még
a szintén pártoló tag, Vinkovics Norbert, a Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda fürdővezető-helyettese,
és kérdésünkre a BGYH Zrt. elárulta, hogy etikai kódex náluk is létezik.
Nincs bocsánat

A Fidelitas Hírlevele szerint Böröcz László, a Fidelitas elnöke két nappal később, belső körökben úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt időszakban több olyan esemény történt, amikor “valaki a saját céljait, vélt vagy valós sérelmeit a közösség érdeke fölé helyezte”, ezzel a politikus – bennfenteseink szerint – arra célozhatott, hogy Kurucz Dániel vezetésével egy belső ellenzék is megizmosodott. Ezen felül a Fidelitas első embere megjegyezte azt is, hogy semmilyen agresszív megnyilvánulást nem tolerál a Fidelitason belül, és hogy bárki, aki agresszív cselekedetet követ el, az az alapszabály szellemében kizárásra kerül.
Később Kerékgyártó Gábor lemondott pártoló tagságáról, egyes forrásaink szerint Vinkovics is.
Informátoraink arról számoltak be, hogy Lehoczki Ádám azóta bocsánatkérő smseket is kapott számára ismeretlen telefonszámokról, de ezeket nem fogadta el. Egy másik sértett nehezményezte azt is, hogy Böröcz még az agressziót elítélő belső közleményét is azzal vezette fel, hogy a szervezeten belüli riválisait ekézte. Egyikük még amiatt is elszégyellte magát, hogy egyáltalán sértettként egy ilyen ügybe belekerült.

Napokig próbáltuk elérni a Fidelitas sajtóosztályát, de kérdéseinket mindig azzal hárították el, hogy írjunk emailt, de azokra nem kaptunk válaszokat a mai napig sem. Böröcz Lászlót sem tudtuk megkérdezni ezen állításokról, hiszen korábban kategorikusan kijelentette, hogy az alfahir.hu számára nem nyilatkozik. Az biztos, hogy több értesülés is befutott szerkesztőségünkbe, mind Böröcz, mind Kurucz híveinek közeléből, akik szerint az esemény tényleg így történt, és mindezt bizonyítani is tudják.
Szétfeszítik az ellentétek a lejtmenetben lévő szervezetet

A Fidelitas messze nem annyira egységes, mint azt a szervezet egyhangúan jellegtelen politizálása sugallja,
a közelmúltban a belső ellentétek eldurvultak, a nagy csapat megosztott lett, a fiatalok között tombolnak a hormonok. Az első számú megosztó személy most éppen Kurucz Dániel, a Fidelitas leváltott budapesti elnöke.

Kuruczot nagyon nem kedveli Böröcz László országos elnök és Kerékgyártó Gábor, kiöregedett fidelitasos, egykori tisztségviselő, jelenlegi önkormányzati képviselő, corvinusos tanár sem.

Kurucz Dániel, akinek tagsága korábban más okok miatt felfüggesztésre került, most saját állítása szerint
lemondott, és kilépett a Fidelitasból.
Úgy tudni, hogy betelt nála a pohár, mert nem tudja tolerálni, hogy az “embereit” miatta megverték. Ez szerinte nem fér bele a “polgári Magyarország” értékrendjébe.
Szerintünk sem.
Már csak ez hiányzott a kormánypártnak a dunaújvárosi, gyilkossággal gyanúsított fideszes-fidelitasos önkormányzati képviselő mellé….

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: