Otthon / Ország-Világ / Összeül az ENSZ BT Oroszország kérésére
A kép forrása: internet

Összeül az ENSZ BT Oroszország kérésére

Zárt ajtók mögött ülésezik közép-európai idő szerint péntek este 8 órától az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), amely Oroszország kérésére a szíriai konfliktusról tanácskozik majd – derült ki az orosz külügyminisztérium közleményéből.

Moszkva azért kezdeményezte a testület összehívását, mert nyugtalanítja, hogy Törökország szárazföldi katonai műveletet helyezett kilátásba Szíriában.

Oroszország a BT ülésén egy olyan határozatot készül előterjeszteni, amely a Szíria szuverenitását veszélyeztető akciók abbahagyására szólít fel – hangsúlyozta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a tárca honlapján megjelent közleményben.

Francois Hollande francia elnök pénteken azt mondta, hogy fennáll a háború veszélye Oroszország és Törökország között utóbbi szíriai beavatkozása esetén.

Hollande a France Inter francia közszolgálati rádiónak nyilatkozva beszélt arról, hogy Törökország érintett a szíriai konfliktusban, és a közel-keleti országban Moszkva és Ankara akár háborúba is keveredhet egymással. “Pillanatnyilag ezért van szükség a Biztonsági Tanács összehívására” – hangsúlyozta a francia elnök.

Oroszország már a hét elején aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a török légierő csapásokat mér a kurdok szíriai állásaira.

Az orosz külügyminisztérium hétfőn hangsúlyozta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kell vinni ezt az ügyet, és a testületnek kell megvizsgálnia Ankara politikáját, amely a Közel-Keleten és másutt is fenyegeti a békét és biztonságot.

MTI

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: