Otthon / Migráció / Késelés, tömegverekedés, gyújtogatás a migránsszálláson
MTI/AP/DPA/Rico Löb

Késelés, tömegverekedés, gyújtogatás a migránsszálláson

A bajorországi Dorfenben egy menekültszálláson egy szomáliai férfi leszúrt egy szenegáli bevándorlót, aki belehalt sérüléseibe, Szászországban ismeretlenek gyújtottak fel egy leendő menekültszállást, Belgiumban pedig száz migráns esett egymásnak, miután a fejkendőviselés miatt összevesztek.

A hétvégén a belgiumi Moorsledeben esett egymásnak mintegy száz illegális bevándorló. Úgy tudni afgánok vesztek össze szíriai és iraki menekültekkel, az afgánok ugyanis arra kényszerítettek egy fiatal szír lányt, hogy vegyen fel fejkendőt, noha nem akarta. Ezután estek egymásnak a férfiak. Az összecsapásban heten megsebesültek. A verekedők közül tucatnyit előállítottak, és többeket közülük már vissza sem engedtek a táborba, hanem más befogadó állomásokra osztották szét őket.

Heves vita előzött meg egy a késelést egy bajorországi befogadó állomáson is. A dorfeni táborban egy szomáliai férfi – nem tudni min – összeveszett egy szenegálival, majd kést rántott és megszúrta. A 20 éves szenegáli a helyszínen meghalt. A támadó ellenállás nélkül megadta magát a rendőröknek.

Hajnalban lángok csaptak fel a szászországi Bautzenben egy menedékkérőknek előkészített szálláson. Az épület teteje teljesen lángokban állt már, amikor a mintegy 70 tűzoltó megérkezett. Sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületekre, de a rendőrség szerint nem volt könnyű dolguk, és nem a tűz miatt.

Miközben oltottak, a nézelődők közül több fiatal és meglehetősen ittas férfi hangosan kiabálni kezdett, milyen jó, hogy ez ég, hagyják csak lángolni, legalább nem jönnek ide a migránsok. A rendőrök megkérték őket, hogy távozzanak, de páran nem voltak hajlandóak, őket végül a rendőrségi és a tűzoltósági munka akadályozása miatt őrizetbe vettük – mondta a helyi rendőrség szóvivője.

Az épületben mintegy 300 migránst szállásoltak volna el. Azt egyelőre nem tudni, mitől keletkezett a tűz az egykori szálloda tetőszerkezetében, ezért az ügyet a tartományi rendőrség ugynevezett szélsőséges indíttatású bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportja is vizsgálja.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: