Otthon / Kultúra és Tudomány / Bizonyított: fizikai fájdalmat is okoz az anyagi bizonytalanság
A kép forrása: internet

Bizonyított: fizikai fájdalmat is okoz az anyagi bizonytalanság

„Az anyagi bizonytalanság növeli a fizikai fájdalmat” – számol be a Psychological Science. A cikk hat tanulmányra hivatkozva azt állítja, hogy a gazdasági bizonytalanság csökkenti a fájdalommal szembeni toleranciát.

Az egyik tanulmányba 33 720 eltérő amerikai háztartást vontak bele, kiderült, hogy azok a családok ahol mindenki munkanélküli, ötöd annyival többet költenek fájdalomcsillapítóra, mint a többiek. Egy csoport elemezte, majd feltárta az összefüggést a bizonytalanság és a szervi okokkal nem magyarázható fizikai fájdalom között. A biztos munkahellyel, megélhetéssel rendelkezők könnyedebben veszik ezeket a problémákat.

Eileen Chou a cikk főszerzője röviden összefoglalta a lényeget: az anyagi bizonytalanságot testileg érzékelhető fájdalom kíséri. A kutatók szerint a szociális ellátórendszernek is megfelelő szinten kellene működnie ahhoz, hogy ezeket a nehézségeket kezelje, ez ma nincs így. Ennél is több tanulmány szerint a szegénység, még inkább a bizonytalanság pszichés betegségeket is okoz.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

60 éve állt egy galériában a 400 éves „hamisítvány”, nemrég kiderült, eredeti Rembrandt – 24.hu

Az egyesült államokbeli Allentown galériájában már több mint 60 éve állt egy közel 400 éves …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: